Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hong Kong-ul a votat noua lege asupra securității naționale: închisoarea pe viaţă pentru trădare sau insurecție

Operation World
Hong Kong

Parlamentul local al Hong Kong-ului, Consiliul Legislativ, a votat în unanimitate marţi o nouă lege asupra securităţii naţionale, ce prevede închisoarea pe viaţă pentru infracţiuni precum trădarea de stat şi insurecţia, informează AFP, relatează Agerpres.

"Astăzi este un moment istoric pentru Hong Kong", a declarat liderul acestui teritoriu, John Lee, precizând că legea va intra în vigoare pe 23 martie.

Acest text ar urma să completeze legea asupra securităţii naţionale impusă de Beijing în 2020 după amplele manifestaţii în favoarea democraţiei care au avut loc cu un an înainte în Hong Kong.

Noua lege enumeră cinci categorii de infracţiuni în plus faţă de cele pedepsite de textul din 2020: trădarea de stat, insurecţia, spionajul şi furtul de secrete de stat, sabotajul care pune în pericol securitatea naţională, răzvrătirea şi "interferenţa externă".

Context

SUA, Regatul Unit, Uniunea Europeană, precum şi mediile de afaceri au temerea că această lege va restrânge şi mai mult libertăţile în Hong Kong şi au cerut parlamentarilor să aloce mai mult timp pentru a examina impactul ei.

Însă Consiliul Legislativ (LegGo) din Hong Kong, care nu include niciun reprezentant al opoziţiei, a dezbătut textul în mod accelerat şi cei 89 de membri ai săi au aprobat legea, denumită "articolul 23", cu unanimitate de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.