Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Hora la Prislop', cel mai vechi festival folcloric din judeţul Maramureş, va avea loc duminică, cu public

https://www.helloholidays.ro
Maramureș

Festival Interjudeţean de Folclor "Hora la Prislop" revine, după un an, la o nouă ediţie cu public, fiind programat să aibă loc duminică în Pasul Prislop din Munţii Rodnei, a informat vineri, într- o conferinţă de presă, preşedintele Consiliul Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan.

"E cel mai vechi festival folcloric din judeţul Maramureş, care se ţine în acelaşi loc de foarte mulţi ani şi adună artişti importanţi din judeţele Maramureş şi Suceava. (...) Cred, fără a exagera, că e unul dintre cele mai frumoase festivaluri ale judeţului Maramureş, un eveniment care denotă dragostea şi respectul nostru faţă de tradiţia acestor locuri. Îi invit cu mare drag pe maramureşeni, dar şi pe oaspeţii dornici să ne descopere judeţul să vină la Hora la Prislop pentru a se bucura de un program deosebit, care are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, dansurilor, cântecului şi portului popular", a spus Ionel Bogdan, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestuia, festivalul va începe după oficierea slujbei religioase la Mănăstirea cu hramul "Schimbarea la Faţă" din Pasul Prislop iar participanţii vor asista la o spectaculoasă paradă a portului popular, urmată de o horă în care sunt invitaţi să se prindă toţi cei prezenţi.

"Începând cu ora 12,30, duminică, 22 august, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra scenei pe care, după deschiderea oficială a festivalului, vor performa ansambluri folclorice renumite din judeţele Maramureş şi Suceava, dar şi artişti consacraţi precum: Gheorghe Zamfir, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu şi Formaţia Crai Nou", a menţionat Ionel Bogdan.

În cadrul evenimentului va fi organizat şi un târg al meşterilor populari, unde păstrători ai tradiţiilor extrem de talentaţi îi vor încânta pe vizitatori cu adevărate opere de artă, făurite conform datinilor străbune. Ca la orice moment de sărbătoare, participanţii vor avea ocazia să deguste o varietate de produse şi preparate tradiţionale.

Ajuns la cea de-a XLIX-a ediţie, Festivalul "Hora la Prislop" este organizat de Consiliul Judeţean Maramureş prin Ansamblul Folcloric Naţional "Transilvania", Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale "Liviu Borlan"şi Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş, alături de Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina, în parteneriat cu Primăria Oraşului Borşa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.