Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Colibășanu și colegii săi, surprinși de avalanșă în Himalaya - Au fost nevoiți să taie cortul și să-și petreacă noaptea într-o grotă

www.horiacolibasanu.com
Horia Colibășanu

Echipa de alpiniști româno-slovacă compusă din Horia Colibășanu, Marius Gane și Peter Hamor a scăpat ca prin urechile acului după ce o avalanșă le-a lovit cortul la altitudinea de 6.800 de metri. Aceștia încercau să stabilescă o rută nouă către vârful Dhaulagiri (8167 metri) din  Himalaya. EI și-au găsit scăparea după ce au tăiat cortul cu briceagul și s-au adăpostit pe timpul nopții întro grotă grotă.

„Avem vești din expediție și din păcate nu sunt cele pe care le așteptam cu toți.
Noaptea trecută, la 6800 de metri altitudine pe Dhaulagiri, o avalanșă a venit peste cortul în care se aflau cei trei alpiniști și i-a îngropat în zăpadă. Au fost nevoiți să taie cortul cu briceagul pentru a ieși.
Peter și Horia au ieșit primii. Marius a mai întârziat pentru că nu și-a găsit imediat bocancii în cortul surpat sub zăpadă. Din fericire, au reușit să își găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopții și să ajungă în siguranță în Tabăra 1.
Horia a transmis de acolo că toți trei sunt teferi, dar trebuie să coboare în Tabăra de Bază. În funcție de vreme și de celelalte condiții vor hotărî în zilele următoare dacă reiau ascensiunea.” a fost postarea de pe pagina de socializare a lui Horia Colibășanu.
Horia Colibășanu este recunoscut pentru ascensunile sale pe cele mai înalte vârfuri ale lumii fără a folosi oxigen suplimentar sau șerpași și are un palmares impresionant. Printe vârfurile cucerite se află  K2 (8.611 m), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Shishapangma (8.027 m), Annapurna (8.091 m), Makalu (8.463 m), Lhotse (8.516 m), Everest (8.848 m).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.