Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Constantinescu, ieșire spumoasă, după atacurile lui Nicușor Dan: Eu mă pierd cu firea

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, afirmă, întrebat despre declaraţiile primarului Capitalei, Nicuşor Dan, privind controalele făcute de comisarii instituţiei la mijloacele de transport în comun, că el este "o fire emotivă" şi "se pierde cu firea" când citeşte astfel de mesaje. "Noi nu putem intra într-o acţiune de control la unul dintre marii producători de băuturi răcoritoare pentru că ne-a trimis celălalt mare producător. Nu putem desfăşura o acţiune de control într-un hipermarket pentru că ne-a trimis concurenţa, iată că nu putem desfăşura teoretic niciun fel de acţiune de control că cineva ne-a trimis. Noi am ajuns acolo şi am constatat lucruri flagrante", susţine el.

Citește și: Circ monstru în ANPC: Comisarul Sorin Susanu îl acuză pe Horia Constantinescu că a lăsat mașinile instituției fără RCA

Horia Constantinescu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă a văzut mesajul postat de Nicuşor Dan în urma controlului făcut la Societatea de Transport Bucureşti.

 

"Nu suntem prieteni în mediul online, foarte buni cel puţin, suntem pe cale să construim o relaţie specială. Eu sunt o fire emotivă şi când îmi sunt citite sau citesc astfel de mesaje, mă pierd cu firea”, a afirmat Constantinescu.

 

El a mai fost întrebat cum răspunde afirmaţiilor lui Nicuşor Dan, care a declarat că ANPC a devenit "extrem de brutală, la ordin politic, şi asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, ameninţă cu închiderea de spitale şi pune în dificultate transportul public”.

 

"Autoritatea noastră s-a obişnuit cu astfel de scuze. Noi nu putem intra într-o acţiune de control la unul dintre marii producători de băuturi răcoritoare pentru că ne-a trimis celălalt mare producător. Nu putem desfăşura o acţiune de control într-un hipermarket pentru că ne-a trimis concurenţa, iată că nu putem desfăşura teoretic niciun fel de acţiune de control că cineva ne-a trimis. Noi am ajuns acolo şi am constatat lucruri flagrante. Mi-e greu să mi imaginez că cineva, ştiind de acţiunea noastră despre care am ştiut doar domnul Paul Anghel şi cu mine, a distrus mijloacele de transport bucureştene, a trecut cu un val de furie asupra locurilor de joacă şi a făcut ravagii în spitale”, a răspuns Horia Constantinescu.

 

El a precizat că nu doreşte să răspundă la afirmaţiile lui Nicuşor Dan.

 

"Haideţi să privim realitatea şi să nu comentăm în niciun fel modul în care interpretează unii sau alţii dintre cei ce au şi au avut responsabilitatea de a remedia aceste lucruri sau de a le întreţine într-o stare bună destinată unei vieţi în sens pozitiv a consumatorilor, a cetăţenilor. Nu comentez în niciun fel. Dacă voi simţi nevoia, o să intru pe pagina domniei sale, apăs pe mânuţă, o să văd care dintre emoticons-uri o să le folosesc şi încărcat de emoţii voi lăsa un comentariu. Dar nu acum”, a mai transmis preşedintele ANPC.

 

Întrebat din nou de alte declaraţii ale lui Nicuşor Dan, Horia Constantinescu a afirmat: "Nu pot să comentez atât de mult activitatea mediatică şi online a dânsului pentru că am capacităţi limitate şi îmi ia mult să parcurg textele şi să încerc să citesc printre rânduri. Întrebaţi-mă orice altceva, nu comentez în niciun fel ce face domnia sa pe pagină. Să îi lăsăm măcar locul acela ca privat”.

 

De asemenea, întrebat despre afirmaţia primarului Capitalei că "ANPC este noua bâtă a PSD în Bucureşti”, Horia Constantinescu a precizat: "Faptul că şi dânsul, şi eu, unul spune că nu, altul spune că da, ne aşează undeva între Stan şi Bran. Lăsaţi-l pe dânsul să dovedească ceea ce susţine şi să îşi facă treaba. Eu nu l-aş mai încărca în această perioadă cu astfel de tracasări pentru că mi-aş dori toţi cei angrenaţi în administrarea acestui oraş să se dedice administrării şi mai puţin Facebook-ului”.

 

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, prezent la conferinţa de presă, a intervenit în discuţie şi a comentat o altă afirmaţie făcută de Nicuşor Dan, că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ar urma să oprească furnizarea apei calde deoarece sunt avarii pe reţea.

 

"Apa caldă nu aveam cum să o oprim pentru că nu a existat o lungă perioadă de timp, deci nu aveam ce să oprim, dar dacă cumva nu e furnizată în condiţiile în care trebuie să fie furnizată, ar trebui să existe şi aici o sancţiune. (…) Mie îmi pare rău că l-am votat pe Nicuşor Dan”, a afirmat Paul Anghel.

 

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reuşit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală. Nu punem lacătul pe Bucureşti, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat, a spus el, ca reacţie după ce peste 80 de autobuze, troleibuze şi tramvaie ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au fost oprite temporar de la utilizare de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind descoperite mai multe nereguli, printre care geamuri sparte, podea înfundată, scaune deteriorate, mânere lipsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.