Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ANPC se vrea președinte al CJ Constanța alături de Decebal Făgădău la Primărie. Cei doi au îngropat securea războiului

facebook
horia constantinescu si decebal fagadau

Deocamdată, PSD Constanța nu știe pe mâna cui să meargă, astfel încât să evite eșecul din 2020 și să câștige, detașat, la Constanța. Ion Dumitrache, liderul organizației municipale, a venit cu varianta Costin Răsăuțeanu, însă puțini din partid o susțin și-l văd pe fostul viceprimar capabil să câștige această cursă.

Așa că Horia Constantinescu a luat taurul de coarne și vine cu o contraofertă: Decebal Făgădău, la Primăria Constanța și Horia Constantinescu, la Consiliul Județean.

Cel din urmă s-a întâlnit cu fostul primar, duminică, la o cafea, unde au discutat proiecte politice pentru perioada următoare.

Și-au recunoscut greșelile și au ajuns la concluzia că experiența amândurora în administrația publică locală este atuul lor forte.

Scenariul lui Constantinescu și Făgădău cu acordul PSD

Contactat de replicaonline.ro pentru detalii din culise, șeful ANPC a declarat că Făgădău-Constantinescu este varianta potrivită pregătită să intre în cursa pentru alegerile locale. Sigur, dacă și șefii de partid și doresc asta.

De asemenea, este și o contraofertă la cea pe care a prezentat-o Ion Dumitrache, liderul Organizației Municipale a PSD Constanța, în speță Costin Răsăuțeanu.

„Este o variantă, nu e definitorie, nu e o variantă finală e doar o variantă. Este un răspuns la propunerea organizației municipale, o contraofertă la cea pe care a făcut-o Ion Dumitrache, în speță Costin Răsăuțeanu.

Nu spun că e neapărat mai bună, dar este o altă variantă. Și sunt convins - Decebal Făgădău vrea să-și continue proiectele pe care le-a început. Dacă am fi comunicat mai bine unul cu celălalt probabil am fi găsit mai multe puncte în comun decât divergente”, a declarat Constantinescu.

În 2020 Constantinescu și Făgădău au avut mai multe divergențe

El a făcăt referire la momentul în care s-a certat cu Făgădău, în 2020.

„Nu am condamnat altceva la momentul alegerilor 2020 decât faptul că echipa din jurul lui Decebal Făgădău nu era la nivelul de performanță pe care Constanța ar fi trebuit să-l aibă.

La acest moment, cu efervescența mea, cu tactul politic al lui Făgădău, performanța lui și performanța mea, cred că pot fi un concurs de forțe în favoarea acestui oraș și de ce nu acestui județ”, a spus Horia Constantinescu.

Întrebat dacă a fost delegat de PSD Constanța pentru a purta aceste discuții cu Decebal Făgădău, mai ales că numele său a ajuns, ca și propunere pentru Primăria Constanța, pe masa lui Marcel Ciolacu, Constantinescu a precizat: „Nu, niciodată. Absolut deloc. Organizația Municipală, prin vocea lui Ion Dumitrache, l-a propus pe Costin Răsăuțeanu.

Am stat de vorbă cu acesta referitor la faptul că în sondajele mai multor partide, atât dânsul cât și eu avem o poziție deloc neglijabilă din perspectiva procentelor pe care le arată aceste sondaje. Mi se pare constructiv să găsim cât mai multe variante, pentru a ști care e cea mai bună pentru orașul Constanța.“

„Nu avem o concluzie, dacă va candida el, dacă voi candida eu, daca unul îl va susține pe celălalt”, a conchis acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.