Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Horia Georgescu acuză: Mandatul de reținere era făcut înainte să fiu audiat! Despre ÎNCĂTUȘARE

horia georgescu dna

Horia Georgescu, fost președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a fost reținut și ulterior arestat în primăvara lui 2015 într-un dosar de corupție referitor la ANRP. La doi ani de la arestare Georgescu rupe tăcerea și în cadrul unui interviu pentru România Liberă face lumină în câteva elemente cheie ale dosarului său. El lămurește de ce a fost reținut și plimbat prin fața camerelor de luat vederi cu mâinile la spate, dar mai ales cum a decurs reținerea și arestarea sa:

INCENDIAR DNA l-a filmat pe Toni Greblă, fostul judecător CCR, în baie: Ce au găsit procurorii

STENOGRAMELE care SCANDALIZEAZĂ Biserica Ortodoxă: Episcopul Teodosie, înregistrat de DNA

”RL: Ați fost scos din sediul DNA, după multe ore de audieri, cu mâinile încătușate la spate, cum se obișnuiește în cazul infractorilor periculoși. De ce?

Horia Georgescu: A fost ideea unui ofițer de poliție judiciară, care mi-a spus că trebuie să-mi pună cătușele la spate. Am întrebat de ce este necesar acest lucru, câtă vreme toți ceilalți acuzați nu au avut cătușe la spate. Mi s-a răspuns că este necesar ca să nu duc mâna la nas și, astfel, să fac un gest care a făcut valuri în mass-media, similar celei al Elenei Udrea. Ulterior, am observat că informația transmisă ”pe surse” a fost că m-aș fi opus arestării, ceea ce e complet fals. Pentru mine, au fost o profundă umilință și un tratament nedemn.

Ce s-a întâmplat în sediul DNA după ce ați fost adus cu mandat de acasă?

Am stat aproape șase ore într-o sală de așteptare, mi-au fost aduse ulterior la cunoștință acuzațiile, în circa o oră, într-un birou în care se mai aflau un procuror, un polițist, un grefier și avocatul meu, venit între timp. Mi-au fost puse câteva întrebări, dar senzația mea a fost că decizia era luată înainte să fiu audiat și, indiferent ce aș fi spus, rezultatul ar fi fost același. De altfel, ordonanța de reținere era deja redactată și nu conținea nimic din cele declarate de mine.”, susține Georgescu în fragmentul din interviul acordat României Libere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.