Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre de Consiliul Local S3 aprobată - Se cere Primăriei Capitalei să demareze procedurile de expropriere pentru 11 ha de teren din parcul IOR

bucurestiulmeudrag.ro
Biserica de lemn din parcul IOR

Preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu, a anunţat că organizaţia pe care o conduce a iniţiat o hotărâre de Consiliul Local, care a fost aprobată, prin care solicită Primăriei Capitalei să demareze procedurile de expropriere pentru 11 hectare de teren din parcul IOR, potrivit news.ro.

“În spatele meu sunt 11 hectare care au fost retrocedate şi care sunt transformate din ceea ce a fost odată un parc, un spaţiu verde, către o destinaţie privată. Noi, PNL Sector 3, am iniţiat, ieri, o hotărâre de Consiliu Local, care a fost votată şi aprobată în şedinţa de Consiliu Local prin care solicităm oficial Consiliul General, Primăriei Capitalei, să demareze procedurile de expropriere, la finalizarea tuturor opţiunilor juridice pentru recuperarea acestui teren. Vorbim de 11 hectare de teren în inima Bucureştiului, 11 hectare de spaţiu verde care nu vor mai fi spaţiu verde, cu toate implicaţiile, fie că vorbim de mediu, fie că vorbim de impactul asupra sănătăţii”, a declarat, vineri, Andrei Baciu.

El a precizat că va fi realizată şi o petiţie pentru ca oamenii să spună ce doresc să se întâmple cu cele 11 hectare din parcul IOR.

“Acest proces a început în 2005. Au fost mai multe procese juridice iniţiate care au luat sfârşit la începutul acestui an. A durat foarte mult timp. Însă au fost prea puţine acţiuni cu şanse reale de impact, cu şanse reale pentru ca comunitatea să redobândească aceste 11 hectare ca spaţiu verde, ca parc. Este un demers real, concret, făcut de PNL Sector 3, votat în şedinţa Consiliului Local ieri. Şi vom face toate demersurile necesare astfel încât autorităţile locale să poată să aibă cât mai mare eficienţă în a recupera aceste 11 hectare. În egală măsură, demarăm o petiţie şi o strângere de semnături în stradă şi în mediul online, ne dorim să auzim vocea cetăţenilor, ne dorim să vedem ce spun oamenii, ce îşi doresc. Din ce am discutat cu cei care locuiesc în zonă, în ultimele luni, toată lumea îşi doreşte acest lucru, recuperarea celor 11 hectare de teren, să redevină spaţiu verde, să redevină un parc”, a mai precizat Andrei Baciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.