Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hotărâre publicată în Monitorul Oficial: Agentul guvernamental la CEDO devine secretar de stat, în plin proces Kovesi vs. România

viorel mocanu

O hotarare de Guvern, publicată joi în Monitorul Oficial, modifică radical organizarea activităţii Direcţiei Agentului Guvernamental la CEDO, atât în privinţa nivelului de reprezentare, cât şi a numărului de specialişti angajaţi. Viorel Mocanu va coordona ca secretar de stat Agentul Guvernamental la CEDO.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare

Din nota de fundamentare reiese că numărul şi complexitatea dosarelor aflate pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului sunt incomparabile cu estimările făcute la înfiinţarea Direcţiei Agentului Guvernamental, activitatea evoluând de la 350 de cauze, în 2003, la peste 9.000 în prezent. Un proces intern de reformă a Curţii a generat, chiar de la începutul acestui an, o adevărată avalanşă de solicitări de poziţii din partea Guvernului inclusiv cu privire la modificările codurilor penale şi civile din 2014.

Potrivit notei de fundamentare, Agentul guvernamental la CEDO are nevoie de o forţă instituţională mai mare întrucât şi problemele au evoluat pe măsură, de la cauzele repretitive privind proprietăţie, la soluţii pentru drepturilor deţinuţilor, de la modificarea legislaţiei naţionale în scopul protejării persoanelor cu dizabilităţi sau victimelor aflate în proceduri judiciare, la cauze individuale care ridică probleme complexe şi sensibile cum ar fi implicarea autorităţilor române în programul CIA privind transportul, deţinerea şi interogarea deţinuţilor de maximă importanţă.

Schimbarea pregătită de Guvern ar însemna şi un număr mai mare de subordonaţi pentru agentul guvernamental, inclusiv cabinet, şofer şi un salariu mai mare.

CITEȘTE ȘI: Verdeţurile, vitale pentru sănătate. Plantele care curăţi ficatul şi reduc nivelul colesterolului .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.