Hotel din Eforie Nord, închis de ANPC - Ce s-a descoperit după ce un turist s-a intoxicat cu mâncarea primită (FOTO)

Autor: Florin Pușcaș

Publicat: 23-07-2024

Actualizat: 23-07-2024

Article thumbnail

Sursă foto: ANPC

Produse alimentare expirate, depozitate la temperaturi necorespunzătoare, frigidere neigienizate, dar și probeleme în camerele unde erau cazați turiști veniți pe litoral i-au făcut pe comisarii ANPC să închidă un hotel din Eforie Nord.

„În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 - structură a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piața în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanță - a desfășurat o acțiune de control la unitatea respectivă. Precizăm că afecțiunea acuzată de consumator a fost menționată și pe biletul de ieșire din spital, pus la dispoziție în urma investigațiilor medicale realizate din această cauză. După verificările derulate, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri de la legislația în vigoare”, transmite, marți, ANPC:

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și au oprit temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor, și relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

În blocul alimentar se foloseau produse alimentare cu data limită de consum depășită, agregate frigorifice neigienizate, iar alimentele finite erau depozitarea la temperaturi necorespunzătoare. Se foloseau ustensile de bucătărie neprofesionale și coșuri fără capac cu acționare la pedală.

În spațiile de cazare, erau folosite dușuri cu baterii exfoliate, oxidate, cu garnituri ale căzilor de duș mucegăite. Saltelele de protecție sau protecțiile pentru perne lipseau, iar la parterul clădirii, în lipsa balconului erau depozitate diverse materiale. De asemenea, lipseau mapele de informare a turiștilor din cameră.

„Menționăm că unitatea, clasificată 3 și 4 stele, funcționează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă și tratament, în funcție de pensia fiecărui consumator, aceștia acoperind diferența sejurului”, arată ANPC.

În urma acțiunii de control, ANPC va trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului solicitând declasificarea unității din Eforie Nord.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri