Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hoteluri și pensiuni rechiziționate pentru carantină! Capacitatea spațiilor instituționale a ajuns la limită în Bihor

coronavirus covid covid-19

Mai multe hoteluri și pensiuni din Bihor sunt transformate în spații de carantină, în condițiile în care capacitatea de carantinare din județ a ajuns la limită.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bihor a decis rechiziționarea unor hoteluri și pensiuni din județ pentru a fi transformate în spații de carantină.

„CJSU Bihor a aprobat cu unanimitate de voturi declanșarea procedurii de rechiziție a spațiilor de cazare din Bihor (hoteluri și pensiuni), în vederea obținerii avizului Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției. Decizia are la bază faptul că, în ultimele zile, numărul bihorenilor care revin în țară a crescut foarte mult, iar capacitatea de carantinare a județului Bihor a ajuns la limită, în acest moment fiind carantinate peste 800 de persoane. (...) Apelul public lansat de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitați să depună oferte pentru închirierea locațiilor ca spații de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat”, se arată în comunicat, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Reprezentanții CJSU Bihor au precizat că în urma unui ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, se prevede ca, în situația epuizării locurilor stabilite de carantină, se pot face demersuri pentru contractarea unor spații noi, iar în cazul refuzulul proprietarilor/ administratorilor spațiilor respective, se va proceda la rechiziționarea acestora.

În județul Bihor se aflau, luni, în carantină 961 persoane carantinate, 2299 persoane autoizolate la domiciliu, 5 persoane vindecate, fiind înregistrat un deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.