Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hram la Mănăstirea Pantocrator: Va fi adusă una dintre cele mai vechi icoane din țara noastră

manastirea pantocrator

Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlasca, Teleorman, își serbează hramul pe 22 iulie când este cinstită Sfânta Maria Magdalena.

Programul manifestărilor religioase va debuta în seara zilei de 21 iulie cu aducerea cinstitelor moaște ale Sfintei Mucenițe Marina și a Icoanei Maicii Domnului „Lidianca” de la Mănăstirea Neamț. Icoana Maicii Domnului „Lidianca” de la Mănăstirea Neamț este una dintre cele mai vechi icoane din țara noastră, datând din secolul șapte.

Delegația care va aduce cinstitele moaște de la Mănăstirea Sfânta Marina din Karan Varbovka, Bulgaria, va fi condusă de Mitropolitul Naum de Ruse. Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț va fi adusă în ajunul hramului de starețul așezământului monahal, Arhimandritul Benedict Sauciuc.

După primirea celor două delegații va fi oficiată Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfintei Maria Magdalena și Sfânta Liturghie.

Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Arhim. Nicodimos Kabarnos din Grecia și de corul psaltic al Mănăstirii Pantocrator coordonat de Marian Știrbei.

Sfânta Liturghie va începe, în zilele de 22 și 23 iulie, de la ora 09:15, iar cinstitele moaște și icoana Maicii Domnului vor fi așezate spre închinare până duminică la prânz.

Biserica mare a Mănăstirii Pantocrator este pusă sub ocrotirea Sf. Ev. Ioan și a Sfintelor Femei Mironosițe. Mănăstirea mai are un paraclis închinat Sfintei Maria Magdalena, iar hramul Altarului de vară este „Schimbarea la Față a Domnului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.