Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HRW atrage atenția: Execuţiile comise de junta din Myanmar sunt 'un act de cea mai mare cruzime'

Pinterest
Myanmar steag flag

Executarea de către junta din Myanmar a patru deţinuţi, între care un fost deputat al partidului pro-democraţie al lui Aung San Suu Kyi, reprezintă "un act de cea mai mare cruzime", a reacţionat luni organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), potrivit AFP.

"Ţările membre ale Uniunii Europene, Statele Unite şi alte guverne trebuie să arate juntei că va da socoteală pentru crimele sale", a declarat Elaine Pearson, directoare pentru Asia a ONG-ului.

Myanmarul nu a mai aplicat pedeapsa cu moartea de peste 30 de ani.

Şi organizaţia Amnesty International a condamnat ferm execuţiile.

Ele sunt "un nou exemplu al bilanţului atroce în privinţa drepturilor omului din Myanmar (...) Până când nu va fi trasă la răspundere, armata va continua să calce în picioare viaţa oamenilor", a declarat Erwin van der Borght, director pentru Asia-Pacific al Amnesty International.

"Aceste acte perverse ar trebui să marcheze un punct de cotitură pentru comunitatea internaţională (...) Statu-quo-ul de inacţiune internaţională trebuie respins ferm", a reacţionat şi Tom Andrews, raportor special al Naţiunilor Unite privind drepturile omului în Myanmar, într-un comunicat pe Twitter.

De la lovitura militară din 1 februarie 2021, Myanmarul a condamnat la pedeapsa cu moartea zeci de persoane care se opun juntei.

Armata aflată la putere continuă o represiune sângeroasă împotriva opozanţilor săi, cu peste 2.000 de civili ucişi şi peste 15.000 arestaţi de la lovitura de stat, potrivit unui ONG local.

Printre persoanele arestate figurează şi Aung San Suu Kyi (77 de ani), fostă lideră şi laureată a Premiului Nobel pentru Pace, care se confruntă cu mai multe acuzaţii ce i-ar putea aduce până la 150 de ani de închisoare în total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.