Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hulita școală românească produce elite: România, pe primul loc în Europa la Olimpiada de Matematică

calcul matematica

Lotul României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică, aceasta fiind cea mai bună performanță în ultimii 25 ani, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo și au participat 105 țări, precizează ministrul, informează Mediafax.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint, precizează ministrul.

Lotul a fost format din șase elevi, trei de clasa a X-a și trei de clasa a XI-a, iar coordonatorul lotului de matematică al României este conf. dr. Cătălin Gherghe.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a ținut să transmită un mesaj pentru olimpicii români.

”Mândri de rezultatele Lotului de matematică al României, care a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada internaţională de matematică. Tinerii noştri au obţinut cea mai bună performanţă din ultimii 25 de ani prin multă muncă, disciplină şi perseverentă! Au repus şcoala românească de matematică pe harta performanţei internaţionale!”, scrie şeful Executivului pe Facebook.

Conform lui Nicolae Ciucă, medaliile de aur câştigate de Radu Dragomirescu şi David-Andrei Anghel, alături de cele de argint obţinute de Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu şi Andrei Chiriţă ne dau speranţă şi confirmă necesitatea de a le oferi elevilor noştri sclipitori şansa de a străluci în cadrul unui sistem educaţional care să le încurajeze şi să le susţină marea performanţă.

”Îi felicit din toată inima pe cei şase elevi, pe profesorii şi pe coordonatorul lor, Conf. Dr. Cătălin Gherghe! Delegaţia României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe (Leader) şi însoţită de Marius Perianu (Deputy Leader) şi de Lucian Ţurea (Observator).

La 63 se ani de la prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de matematică, organizată la iniţiativa României, tinerii noştri arată că românii îşi merită locul în elita mondială. Mult succes mai departe!”, mai afirmă premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.