Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Human Rights Watch: Locuitorii Braziliei rurale sunt otrăviţi cu pesticide

Brazilia hartă

Locuitorii Braziliei rurale sunt otrăviţi cu pesticidele stropite în apropierea locuinţelor, şcolilor şi locurilor lor de muncă, a informat Human Rights Watch într-un raport publicat vineri şi citat de DPA.

Raportul documentează cazurile de otrăvire acută cauzată de împrăştierea de pesticide în şapte locaţii din Brazilia - incluzând comunităţi agricole, indigene şi afro-braziliene şi şcoli rurale.

"Pesticidele pulverizate pe plantaţiile mari otrăvesc copiii în sălile de clasă şi sătenii în grădinile lor pe tot teritoriul Braziliei rurale", a indicat Richard Pearshouse, director asociat pentru drepturile omului şi mediu în cadrul organizaţiei amintite.

Multe comunităţi rurale se tem de represalii din partea fermierilor bogaţi şi influenţi politic în cazul în care denunţă otrăvirea. Membrii a cinci comunităţi rurale au declarat pentru HRW că au primit ameninţări şi că se tem de represalii.

Raportul survine în contextul în care Congresul Braziliei este pe punctul de analiza un proiect de lege care va slăbi şi mai mult cadrul de reglementare pentru pesticide, indică HRW, care a solicitat deja autorităţilor să "oprească această expunere toxică".

Printre simptomele intoxicaţiei cu pesticide se numără vărsăturile, greaţa, cefaleea şi ameţelile, iar expunerea cronică la pesticide este asociată cu infertilitatea, cu efecte negative asupra dezvoltării fetale şi cu cancerul.

Brazilia este unul dintre cei mai mari consumatori de pesticide din lume, cu un consum masiv generat de monoculturile de soia, porumb, bumbac şi trestie de zahăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.