Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hunedoara: Tensiuni între administraţiile locale şi operatorul de salubritate pe tema ridicării gunoiului

Facebook
saci gunoaie gunoi deseuri

Colectarea şi transportul gunoiului în trei zone ale judeţului, între care şi cea din care fac parte municipiile Deva şi Hunedoara, nu respectă graficele de ridicare aprobate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri, a declarat miercuri directorul asociaţiei, Dan Stoian, potrivit Agerpres.

El a explicat că asociaţia, care se ocupă la nivel judeţean de sistemul integrat de gestionare a deşeurilor, a aprobat doar o majorare a tarifelor fără o modificare a graficului de ridicare a gunoiului, care, de la 1 ianuarie, este colectat mai rar ca până acum.

Acest aspect a condus la apariţia unei stări de nemulţumire în rândurile populaţiei, în condiţiile în care la persoanele care locuiesc în zonele de case deşeurile reciclabile se ridică o dată pe lună şi gunoiul menajer, o dată la două săptămâni.

"Disconfortul cetăţenilor a plecat de la faptul că operatorul Brai-Cata a anunţat, de la 1 ianuarie, o modificare a frecvenţei de ridicare a deşeurilor, făcând o referire la programul de ridicare ataşat OUG 74/2018, care a început să fie aplicat începând cu noiembrie 2021 şi care are o perioadă de monitorizare între 90 şi 180 de zile. Modificarea a fost trimisă şi către ADI Deşeuri, dar nu am aprobat-o, nici noi şi nici unităţile administrativ-teritoriale (...) atât timp cât infrastructura aferentă nu este finalizată", a afirmat directorul ADI Deşeuri, într-o conferinţă de presă.

Reprezentantul ADI Deşeuri a menţionat că a solicitat operatorului de colectare şi transport al deşeurilor să revină la vechile grafice de ridicare a gunoiului, până când vor fi asigurate condiţiile de preluare stabilite, începând de la sacii pentru colectarea selectivă, până la maşini speciale pentru transportul acestora.

ADI Deşeuri intenţionează să rezilieze contractul cu actualul operator de colectare şi transport al deşeurilor, în acest sens fiind declanşate proceduri la nivelul primăriilor membre ale asociaţiei.

În judeţul Hunedoara gradul de colectare selectivă a gunoiului este de circa 6-7%, faţă de ţinta de 50% stabilită pentru acest an prin OUG 74/2018, a mai spus directorul ADI Deşeuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.