Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hyundai și Kia recheamă aproape 100.000 de vehicule mai noi de pe piaţa din SUA. Care este motivul

Hyundai

Hyundai și Kia recheamă aproape 100.000 de vehicule mai noi de pe piaţa din SUA. Care este motivul

Hyundai Motor şi Kia recheamă peste 91.000 de vehicule mai noi de pe piaţa din SUA, din cauza riscurilor de incendium şi au îndemnat proprietarii să parcheze afară şi departe de structuri, în aşteptarea reparaţiilor, transmite Reuters, informează news.ro.

Rechemarea acoperă vehiculele Hyundai Palisade 2023-2024, Tucson 2023, Sonata, Elantra şi Kona şi vehiculele Seltos 2023-2024 şi Kia Soul, Sportage 2023.

Aproximativ 52.000 de vehicule Hyundai şi aproape 40.000 de vehicule Kia sunt acoperite de rechemare.

Producătorii de automobile coreeni au spus că controlerele electronice pentru ansamblul pompei de ulei Idle Stop & Go pot conţine componente electrice deteriorate care pot cauza supraîncălzirea pompei.

Proprietarii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii septembrie, iar dealerii vor inspecta şi înlocui controlerul pompei electrice de ulei, după cum este necesar.

Kia a spus că are şase rapoarte despre evenimente termice potenţial legate, dar nu există accidente sau răniri, în timp ce Hyundai are patru rapoarte similare.

Producătorii auto au declarat Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi că o piesă suspectă a fost eliminată din producţie în martie.

Hyundai le-a spus dealerilor că ar trebui să li se ofere un vehicul de închiriat clienţilor care nu se simt în siguranţă să-şi conducă vehiculul, până când este disponibilă o soluţie de rechemare.

Hyundai a spus că dacă proprietarii raportează un miros de ars/topire, ar trebui să tracteze vehiculul la cel mai apropiat dealer Hyundai şi să nu încerce să îl conducă.

Pe lângă riscul de incendiu, daunele cauzate de căldură ar putea declanşa un scurtcircuit care să afecteze alte elemente de control de la bordul vehiculului, a spus Hyundai.

Hyundai a declarat în decembrie că a primit un raport despre un vehicul Hyundai Palisade din 2023 care prezintă daune cauzate de căldură pe cablajul/conectorul pompei electrice de ulei, ceea ce a determinat producătorul auto să deschidă o investigaţie.

Kia a declarat în iunie că a primit un raport de topire la un vehicul Soul 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.