Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și-a riscat viața pentru a face această fotografie: prima imagine cu centrala de la Cernobîl, la 14 ore după explozia din 26 aprilie 1986

X
prima poza cernobil

Aceasta este prima imagine capturată de la Cernobîl, realizată la 14 ore după explozia din 26 aprilie 1986. Fotografia a fost făcută dintr-un elicopter care evalua nivelul de radiații deasupra zonei dezastrului.

Imaginea este granuloasă din cauza radiațiilor intense din aer, care au început să deterioreze filmul aparatului foto imediat ce a fost expus.

Igor Kostin, fotograful, a constatat că radiațiile au afectat motoarele aparatului său după aproximativ 20 de fotografii.

Atunci când și-a procesat filmele, doar imaginea de mai sus era utilizabilă. Toate celelalte fotografii, afectate de nivelul ridicat de radiații, au ieșit complet negre.

content-image

Vizita lui Kostin la Cernobîl nu a fost legală

Știrea incidentului a fost în mare parte ascunsă, fapt pentru care deplasarea lui Kostin la Cernobîl nu a fost legală sau aprobată de autorități. Cu toate acestea, Kostin a primit ulterior permisiunea de a fotografia locul dezastrului, evacuarea locuitorilor din Pripyat și zona de 30 km din jurul centralei.

Imaginilelui Igor Kostin au ajutat la dezvăluirea catastrofei lumii.

În ciuda apropierii sale de sit, Kostin nu a primit cantități mortale de radiații. El a murit într-un accident de mașină în 2015, la vârsta de 78 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.