Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I-a trecut glonuțul pe la ureche: procurorul general al Texasului Ken Paxton, mare duşman al lui Joe Biden, scapă de demitere

reuters.com
Ken Paxton

Influentul procuror general al Texasului, Ken Paxton, mare duşman al lui Joe Biden în tribunale, a scăpat sâmbătă de demitere, după un vot în Senatul statului său, notează AFP, citat de Agerpres.

Acest ultraconservator în vârstă de 60 de ani, apropiat de fostul preşedinte Donald Trump, divizează propria sa tabără, ceea ce a făcut ca rezultatul acestor voturi să fie foarte incert.

Membrii camerei inferioare a Texasului au votat cu o majoritate covârşitoare în favoarea demiterii sale în mai. Dar aceasta trebuia validată de Senat, care a preferat să-l achite.

Ales în 2014 în fruntea sistemului judiciar din Texas, el a făcut de atunci obiectul unei inculpări pentru fraudă financiară, care rămâne în aşteptare. Acest lucru nu l-a împiedicat să fie reales în 2018, apoi în 2022.

Din această funcţie, el a depus 50 de plângeri împotriva administraţiei preşedintelui democrat Joe Biden, contestând, printre altele, politicile sale migratorii, fiscale sau de mediu.

În 2020, membri ai echipei sale au alertat cu privire la presupusul său abuz de putere.

După ce au fost demişi, aceşti "avertizori de integritate" au depus plângere pentru concediere abuzivă. La începutul acestui an, Ken Paxton a ajuns la o înţelegere pentru a pune capăt proceselor lor în schimbul a 3,3 milioane de dolari.

El a cerut Texasului să plătească factura, ceea ce a justificat deschiderea unei anchete parlamentare, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.