Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și americanii se implică cu efective în conflictul din Yemen

alimentare

US Air Force a început să realimenteze în zbor avioanele de luptă ale coaliţiei conduse de Arabia Saudită care îi bombardează pe rebelii houthi în Yemen, a anunţat miercuri Pentagonul, informează AFP. 

Prima realimentare a avut loc marţi seară. Un KC-135 Stratotanker al US Air Force a furnizat carburant unui avion F -15 saudit şi unui F-16 al flotei Emiratelor Arabe Unite, a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării. 

"Avioanele de realimentare vor reveni în fiecare zi", a adăugat colonelul Warren, precizând că realimentarea are loc în afara spaţiului aerian yemenit. 

Dar Washingtonul, care susţine eforturile saudite împotriva rebelilor şiiţi, asigură că acest sprijin va rămâne "limitat" şi că niciun aparat american nu va participa la loviturile aeriene. 

O duzină de soldaţi americani lucrează cu colegii lor saudiţi într-o bază la Riad, potrivit unor responsabili militari americani. 

Preşedintele Barack Obama a promis să ofere sprijin logistic şi informaţii coaliţiei conduse de saudiţi, intrată în acţiune la 26 martie pentru a-i împiedica pe rebelii şiiţi houthi să controleze cea mai mare parte din Yemen. 

Arabia Saudită şi alte ţări arabe din Golf suspectează Iranul că vrea să-şi extindă influenţa în regiune prin susţinerea houthi, şiiţii ca majoritatea covârşitoare a iranienilor, aminteşte AFP. 
AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.