Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și candidații USR știu să mintă

Mediafax
USR

Noul primar ales al Brașovului, Allen Coliban, a fost acuzat acum câteva zile în social media că ar fi mințit de 17 ani în CV pentru că a afirmat că este absolvent al facultății de Automatică și Calculatoare din București, deși nu și-a obținut niciodată diploma de licență la această instituție. Ne-am ocupat de acest caz aici. Noul primar ar fi fost chiar exmatriculat din facultate. În lumea politicului românesc, o astfel de minciună este printre cele mai mici, și reprezintă o problemă mult mai neînsemnată decât un eventual plagiat la lucrarea de doctorat sau un fals în acte la toate diplomele de studii, cum s-a mai întâmplat. Problema vine când afli că acest politician este de la USR PLUS, partid care își face campanie și câștigă încrederea populației tocmai pe pretenția că fac politică altfel, fără să mintă, fără să fie corupți, cu o totală transparență pentru noi, publicul, pentru o schimbare în bine, pentru o Românie fără hoție.

Citește și: S-a găsit soluția! Cum ar putea dispărea virusul în doar trei minute

O zicală românească spune: Peștele de la cap se-mpute. O anchetă a jurnaliștilor de la Recorder de acum un an îl acuza pe Dan Barna, președinte USR, că a făcut bani pe spatele „persoanelor cu dizabilități sau proveniți din medii defavorizate, (…) sub pretextul facerii de bine”, prin intermediul companiei pe care a fondat-o, DCG. Dan Barna însuși anunță în presă că e posibil să apară în campania electorală mențiuni despre dosarul deschis în 2019 de DNA în urma anchetei de la Recorder. În acest dosar Dan Barna nu are deocamdată calitatea de inculpat.

Citește și: Gabriela Firea: Un Grup de Comunicare Strategică ce nu a făcut altceva decât să dezinformeze populaţia

Un alt „personaj” USR cu o imagine ce nu corespunde sloganului partidului este Stelian Ion, vice-președinte pe național și președinte al filialei Constanța, primul de pe lista parlamentarelor de anul acesta pentru Camera Deputaților. Avocatul a reușit performanța să facă mare „vâlvă” în preajma alegerilor primare de anul acesta când o anchetă jurnalistică a dezvăluit o escrocherie imobiliară prin care Stelian Ion a dobândit o locuință ANL. Dosarul depus de avocat conținea, conform anchetei jurnalistice, o serie întreagă de minciuni (un handicap grav inventat, o declarație falsă că solicitantul ar lucra la o instituție publică, etc.). Mama avocatului lucra în acea perioadă fix la instituția care acorda aceste locuințe. Stelian Ion este, de asemenea, avocatul care l-a apărat pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, astăzi condamnat de justiție pentru fapte penale. Nu se poate lăuda cu alte succese în meserie după acest proces. Un alt fost primar al Constanței, Decebal Făgădău, urmașul lui Mazăre, l-a ajutat ulterior pe vice-președintele USR să-și schimbe garsoniera ANL, o locuință ieftină, pe una scumpă, pe malul mării, într-un cartier mult mai select, conform unei alte anchete.

Citește și: Mare atenție! Declarația pe propria răspundere este valabilă numai în format fizic

Mai sunt și alte nume pe lista de candidați pentru parlamentare din partea USR Constanța care nu sunt conforme sloganului o Românie fără hoție. Nici măcar conforme sloganului, mai puțin pretențios, o Românie fără minciună. Să luăm al doilea nume de pe listă, pe Cristina Rizea. CV-ul candidatei vrea să ne convingă că, pornind de la munca de jos (de vânzătoare la un chioșc), poți ajunge să fii ani la rând Director Economic la mai multe firme de transport. O publicație constănțeană spulberă însă mitul carierei de succes al Cristinei Rizea, luând la bani mărunți activitatea firmelor la care se laudă că a lucrat și demonstrând că este vorba de companii de dimensiuni minuscule, fără nici un succes comercial (profit zero sau neglijabil, datorii, insolvență, etc.) uneori cu un singur angajat.

Citește și: Supermarketurile profită! Prețurile au explodat după închiderea piețelor

Cristina Rizea a lucrat în studenție la magazinul Telegraf, o firmă apropiată de tripleta toxică de la malul mării, mai precis de Mazăre și Constantinescu, ambii condamnați pentru fapte penale. Un alt loc de muncă al candidatei a fost Teosebis Exped, unde ca asociat unic și administrator figurează Moraru Ionuț, arestat preventiv pentru furt calificat, tentativă de furt calificat și distrugere. Cristina Rizea a fost deci director economic peste un angajat unic, și acela certat cu legea.

În următoarele firme în care declară că a fost Director Economic numărul de angajați este la fel de mic, variind de la unul (adică probabil Directorul Economic) la maxim … patru. În acești ani în care a condus firme fără angajați, fără profit și cu probleme, Cristina Rizea se laudă că ar fi căpătat competențe de expert în achiziții publice, de manager transport marfă și de management în inovare. O adevărată minune de la Dumnezeu, care dă bine pe hârtie, dar în realitate naște mari semne de întrebare.

Citește și: Mare atenție! De ce reguli trebuie să țineți cont atunci când folosiți gelul dezinfectant

Pe lista USR mai figurează și Remus Negoi, care se hazardează să promită că va eradica „obiceiul ticălos al tăierilor de panglici”, de care abuzează politicienii de la PSD și PNL. Desigur, cum toate celelalte lucruri rele din politică, mai ales din propriul partid, se pare că au fost deja rezolvate, putem trece la interzicerea practicii barbare de „tăiere a panglicilor”. În teorie, pentru că deocamdată, practica ne omoară.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I s-a retras titlul de ‘Ambasador al turismului maramureşean’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.