Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și cealaltă față a CORONACRIZEI - Bruxelles-ul va solicita noi taxe pentru plata datoriilor generate de criza pandemiei (Financial Times)

Calcule
taxe

Bruxelles-ul va solicita noi taxe de mediu și corporative, în căutarea de noi modalități de a finanța datorii de 500 de miliarde de euro, ca parte a planului de recuperare post-coronavirus. anunță Financial Times preluat de mediafax.

Vezi și: Ultimul studiu arată că dobândim IMUNITATE ușor în fața COVID-19

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, va prezenta propunerile în această săptămână.

Planul de recuperare este așteptat cu nerăbdare de țări precum Italia și Spania, lovite atât economic, cât și medical în criza Covid-19. Dar intenția președintelui CE von der Leyen de a oferi cea mai mare parte a fondului de recuperare țărilor afectate a iscat nemulțumirea Olandei, Austriei, Danemarcei și Suediei.

Printre idei, dintre care multe se vor confrunta cu o rezistență acerbă din partea unor capitale ale UE, se numără o nouă taxă la nivelul UE pe deșeurile de plastic. Liderii UE au discutat ideea la un summit neconcludent cu privire la viitorul buget pe șapte ani al blocului, în februarie. Bruxelles a estimat că ar putea strânge astfel 7 miliarde de euro pe an.

Dna von der Leyen va sugera, de asemenea, ca Bruxelles-ului să i se permită să utilizeze veniturile rezultate din reformele de pe piața carbonului din UE, cunoscut sub numele de sistemul de comercializare a emisiilor. Sistemul, care permite companiilor să cumpere și să vândă autorizații pentru a emite CO2, ar putea produce aproximativ 10 miliarde de euro pe an pentru bugetul UE, conform estimărilor preliminare.

De asemenea, UE vrea să impoziteze unele produse industriale carbon-intensive, expediate din afara blocului. Estimările sugerează că schema ar putea aduce între 5 miliarde de euro și 14 miliarde de euro.

Alături de propunerile pentru impozite de mediu, comisia analizează o nouă taxă pentru companiile care beneficiază de piața unică, despre care consideră că ar putea produce aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Un impozit pentru marile companii digitale precum Facebook și Google ar putea genera aproximativ 1 miliard de euro pe an dacă ar merge înainte, conform estimărilor preliminare.

Planurile fondului de recuperare ale comisiei vor fi publicate la doar o săptămână după ce Germania și Franța și-au unit forțele pentru a pleda pentru un fond de recuperare finanțat din datorii de 500 de miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.