Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și PRO Romania întră în hora contestațiilor și cere renumărarea voturilor la Consiliul Județean Iași

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot

Nebunia post-electorală pare să se extindă și în țară. După PSD la Prahova, PNL la Baia Mare a venit și rândul Pro România. Ei cer renumărarea voturilor exprimate pe 27 septembrie pentru Consiliul Județean Iași, scrutin la care susțin reprezentanții acestui s-au semnalat grave disfuncționalități:

Vezi și: 'Reforma' lui Predoiu: Ministrul Justiţiei calcă în picioare recomandările Comisiei de la Veneţia privind cariera magistraţilor

”La nivelul județului Iași alegerile pentru Consiliul Județean au fost marcate de grave disfuncționalități,  aspect care e dovedit de numărul mare de buletine de vot nule( cca 24.000), respectiv voturi anulate și neîntrebuințate (cca 570.000), un număr foarte mare și covârșitor prin raportare la buletinele de vot primite sau la voturile valabil exprimate , care în mod evident au influențat numărul total al voturilor din procesele verbale cu rezultatele alegerilor.

Comparativ cu municipiul unde au fost anulate circa 2000 buletine de vot, in judet au fost de 10 ori mai multe buletine care au fost considerate nule.

Exemplificăm în acest sens :

-Dumesti 128  buletine de vot  nule și 693 valabil exprimate ;

-Harlau 138 buletine de vot  nule  ,  554 valabil exprimate ;

-Lungani 452 buletine de vot  nule  ,  2122 voturi valabil exprimate;

-Andrieșeni 212 buletine de vot  nule  , 1451 voturi valabil exprimate;

-Belcești  576 buletine de vot  nule  , 3174 voturi valabil exprimate;

-Ciohorăni 127 buletine de vot  nule  , 415 voturi valabil exprimate;

-Pascani  784 buletine de vot  nule  , 12000 voturi valabil exprimate

-Valea Seaca 300 buletine de vot  nule  , 2100 voturi valabil exprimate;

-Cotnari 300 buletine de vot  nule  , 2400 voturi valabil exprimate.

Reprezentanții noștri ne-au informat cu privire la faptul că la nivelul mai multor comune  buletine de vot cu voturi valabil exprimate în favoarea Pro România au fost incluse în categoria celor nule, pentru că nu s-ar fi imprimat tușul sau pentru că nu ar fi fost clară intenția de vot.

De asemenea, avem cunoștință că multe voturi valabil exprimate pentru formațiunea noastră politică au fost incluse în mod nelegal în categoria celor nule, fiind obținut un număr mic de voturi în zone cu organizații puternice deși am avut mulți votanți. Astfel, reprezentanții noștri ne-au informat cu privire la faptul că la nivelul mai multor comune  buletine de vot cu voturi valabil exprimate în favoarea Pro România au fost incluse în categoria celor nule, pentru că s-ar fi imprimat tușul sau pentru că nu ar fi fost clară intenția de vot.

Raportat la  numărul extrem de mare de buletine de vot nule și, respectiv, anulate sau neîntrebuințate, mărit artificial pentru a putea fi realizată cheia, precum și la modificările și rectificările pe care le-au suferit procesele verbale depuse de birourile de circumscripție de pe raza județului Iași , apreciem ca fiind viciate grav rezultatele finale cu privire la numărul total al voturilor valabil exprimate pentru Consiliul judetean Iași.

Având în vedere ca la acest moment Partidul Pro Romania la Consiliul Judetean are un procent de 4,95% si pentru a atinge pragul electoral avem nevoie de 139 voturi, am solicitat Biroului Electoral Central să se procedeze la renumărarea voturilor nule, a celor anulate și neîntrebuințate pentru a se stabili concordanța acestora cu cele înscrise în  procesele verbale privind rezultatele alegerilor pentru circumscripțiile comunale si orașenești de pe raza județului Iași.

Apreciem că există puternice indicii au fost săvârșite la fapte grave de încălcare a legii în legătură cu votarea și stabilirea rezultatului alegerilor care, prin săvârșirea lor, pot fi considerate fraude electorale și care, în același timp, au condus la modificarea rezultatului alegerilor și atribuirii mandatelor în circumscripția electorală a județului Iași.

În situația în care se va constata cu ocazia renumerării voturilor nule si /sau anulate ori neîntrebuințate că există neconcordanțe între numărul real al acestora și cele înscrise în procesele verbale privind rezultatul alegerilor solicităm să se constatate  modificarea rezultatului final al alegerilor și să se dispună în consecință.”, susține Sorin Iacoban, președintele Pro România Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.