Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

I se face loc lui Kovesi? Dacian Cioloș, despre candidatura la prezidențiale: 'E o posibilitate, dar pot să fie şi altele'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, susține că până acum nu a discutat cu cei din USR despre alegerile prezidențiale. Cu toate acestea el nu exclude să fie ales canidatul alianței PLUS-USR pentru funcția de președinte al țării: „E o posibilitate, pot să fie şi alte posibilităţi”, spune Cioloș, informează Agerpres.

Citește și: Kovesi o spune FĂRĂ FRICĂ: ' Nu ştiu dacă Justiţia a fost perfectă, s-au făcut şi greşeli, nici eu nu sunt un om perfect şi eu am făcut greşeli, nu am baghetă'

a declarat sâmbătă, la Galaţi, întrebat despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale, că reprezintă o posibilitate, dar pot fi şi altele.

El a precizat că deocamdată alianţa cu USR va funcţiona pentru europarlamentare, dar, de principiu, se va menţine şi la alegerile parlamentare, locale sau prezidenţiale.

"Ne gândim la o formulă comună cu USR-ul pentru toate alegerile care vor urma până în 2020, dar deocamdată am discutat concret şi am ajuns la o formulă concretă pentru alegerile europarlamentare şi o să luăm lucrurile etapă cu etapă. De principiu, am discutat cu USR că o să mergem în parteneriat şi pentru prezidenţiale şi pentru locale şi pentru parlamentare, dar deocamdată ne concentrăm pe alegerile europarlamentare", a explicat Cioloş.

Citește și: Dacian Cioloş sfidează sondajele: Ce rezultatul îşi propune pentru europarlamentare

Întrebat dacă va fi candidatul Alianţei 2020 USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dacian Cioloş a răspuns: "Este o posibilitate, dar pot fi şi alte posibilităţi".

"Nu am discutat lucrul acesta. E o posibilitate, pot să fie şi alte posibilităţi, important este ca la alegerile prezidenţiale viitorul preşedinte să fie în continuare de partea forţelor democratice în România, care să susţină programul politic pe care îl avem şi noi. E evident un subiect important, pentru că intenţia noastră este să obţinem o majoritate politică în viitorul Parlament care să ne permită să modificăm şi Constituţia şi preşedintele va avea un rol important aici", a spus Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.