Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și totuși... am putea alegeri locale în două tururi de scrutin?

alegeri vot

S-a cam intrat în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an. Cel mai probabil pe 5 iunie românii se vor prezenta la urne pentru a decide cine vor fi următorii primari, consilieri locali și consilieri județeni.

Modalitatea de alegere e una clară - cine obține mai mult din primul tur e declarat primar. Varianta avantajează clar actualii primari și nu corespunde deloc cu obiectivul declarat al puternicilor zilei cu mesajul de înnoire a garniturii politice din administrația locală găurită masiv de acțiunile procurorilor anticorupție.

Vezi și: Loviți puternic de procurori, psd-iștii îi denunță pe cei de la UNPR

Surse din cadrul PNL susțin pentru STIRIPESURSE.RO că liderii partidului nu s-au dat bătuți. Vor începe o nouă campanie prin care vor căuta să îl convingă pe premier că cea mai bună variantă de a asigura o mai bună reprezentativitate și atinge și obiectivul de înnoire al clasei politice ar fi schimbarea modalității de alegere al primarilor - revenirea la două tururi de scrutin.

Evident că în Parlament PNL nu va primi mare sprjin din partea celorlalte forțe parlamentare. Posibil UDMR și ALDE..., dar social-democrații nu ar fi prea încântați deoarece dețin cei mai mulți primar și nimeni nu e fericit să îi apară o nesiguranță în plus.

S-ar putea merge pe calea Guvernului care să inițieze schimbarea legii și să o treacă prin Parlament prin metoda angajării răspunderii Guvernului și șansele ca PSD să încerce împiedicarea ei prin o moțiune de cenzură la adresa guvernului sunt extrem de mici.

Potrivit informațiilor citate o decizie în acest sens ar putea fi luată în Comisia de unificare a PNL (forul suprem de luare a deciziilor) și apoi validată în Biroul Politic Național urmând ca apoi să convingă guvernul.

Opinia președintelui Klaus Iohannis e AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.