Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ialomițianu (PMP): Guvernul trebuie să majoreze salariul minim

Antena 3
ialomitianu gheorghe

Guvernul Cîțu dorește să plagieze fostele guverne PSD privind modalitatea de majorare a salariului minim. Partidul Mișcării Populare solicită actualului Guvern să majoreze salariul minim potrivit recomandărilor mediului de afaceri.

Vicepreședintele PMP, Gheorghe Ialomițianu susține că ” dacă actualul guvern, va ține cont de recomandările mediului de afaceri, dovedește că este un guvern de dreapta și nu unul de stânga”.

”Potrivit acestor recomandări, suma destinată creșterii salariului ar trebui să nu fie impozitată. Această facilitate fiscală ar reprezenta un balon de oxigen pentru mediul de afaceri așa cum a beneficiat și sectorul de construcții. Astfel se evita ca această majorare a salariului minim să se împartă între 60% pentru salariat și 40% către stat sub formă de impozite și contribuții”, mai susține domnul Ialomițianu.

Liderul PMP a precizat că ”prin majorarea salariului minim, trebuie să se urmarească stabilitatea pieței muncii și acoperirea unei părți din creșterea prețurilor și nu încasarea unor sume suplimentare la bugetul statului”.

Totodată, PMP consideră că anularea facilităților fiscale acordate salariaților din construcții ar fi o greșeală.

”Acest sector a fost principalul motor de creștere economică în 2020 și în primul semestru din 2021. Mai mult, salariile din construcții au crescut, având ca efect stimularea consumului și a încasărilor bugetare. La ultima rectificare bugetară, estimarile privind încasările din contribuția asigurărilor sociale au fost majorate cu un miliard de lei din activitatea din construcții”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.