Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iarnă grea în Caraș-Severin: Localități fără electricitate, circulație blocată, copaci rupți de vântul puternic

Inquam Photos/Octav Ganea
iarna viscol ger frig

În judeţul Caraş-Severin, din cauza condiţiilor meteo deosebite, 42 de localităţi sunt nealimentate duminică dimineaţa cu energie electrică, drumul judeţean 582 este închis pe tronsonul Brebu Nou - Slatina Timiş, trei stâlpi de electricitate s-au prăbuşit, iar 19 copaci au căzut pe carosabil şi pe autoturisme, potrivit informaţiilor furnizate de ISU Semenic şi furnizorul de energie electrică, informează agerpres.ro.

citește și: Veste mare pentru români! Toți vor putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt, fiind afectat trenul care se deplasa pe relaţia Timişoara - Bucureşti, în care sunt aproximativ 200 de călători.

"Din cauza condiţiilor meteo deosebite, respectiv cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situaţie se numără copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparţi, conductoare contorsionate. La nivelul E-Distribuţie Banat, începând cu ora 8,00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare", se arată într-un comunicat remis, duminică, de Biroul de presă al Enel România.

ISU Semenic al judeţului Caraş-Severin a avut 13 intervenţii, în prima zi de cod portocaliu, pentru degajarea unor copaci căzuţi pe carosabil şi alte şase la Reşita pentru ridicarea unor copaci prăbuşiţi peste autoturisme.

"În plus, s-a intervenit în trei situaţii pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul a trei stâlpi de curent care s-au prăbuşit, unul dintre ei avariind un autoturism, în municipiul Reşiţa. Totodată, subunităţile de intervenţie au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost, în pericol să ajungă în stare de hipotermie din cauza condiţiilor meteorologice periculoase", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Elena Tarla.

În acelaşi timp, continuă misiunile de verificare a modului în care se asigură permanenţa la nivelul primăriilor din judeţ.

Pe perioada codului portocaliu de vreme rea, Grupa operativă a ISU Semenic rămâne activată, iar efectivele pompierilor militari sunt pregătite să intervină în sprijinul cetăţenilor afectaţi de fenomenele meteo periculoase, a subliniat Elena Tarla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.