Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iaşi: Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la UMF Grigore T.Popa

Sanador
operatie

Un număr de 100 de persoane sunt aşteptate să participe, începând din data de 2 martie, la cursuri de anatomie gratuite pentru admiterea la facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T.Popa" Iaşi.

Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi, a declarat că aceste cursuri sunt susţinute de cadre didactice de la disciplina de Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa", în Amfiteatrul Mare şi la Institutul de Anatomie.

"Cei 100 de participanţi sunt selectaţi în ordinea înscrierilor. Persoanele care doresc să participe trebuie să se înscrie la adresahttps://formulare.umfiasi.ro/cursuri-anatomia-si-fiziologia-omului-2-martie-2024/, în care îşi vor introduce numele real, număr de telefon, e-mail, judeţul de provenienţă, liceul. La finalul înscrierii, vor primi un e-mail de confirmare care conţine ID unic de înscriere. Pentru fiecare sesiune se va completa un alt formular care se activează după finalizarea cursului anterior. În data de 9 martie nu se vor susţine cursuri de pregătire întrucât va fi organizată simularea examenului de admitere", a declarat, pentru AGERPRES, Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi.

Anul acesta concursul de admitere la UMF Iaşi va fi organizat pe 21 iulie, şi va consta în completarea unui test grilă. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere.

Pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei, la UMF Iaşi sunt organizate cursuri pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistenţă Medicală Generală, Bioinginerie.

Pentru admiterea la UMF Iaşi, la facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară, candidaţii vor susţine examen la Anatomia şi Fiziologia omului, obligatoriu, iar la alegere, din Chimie organică sau Fizică.

Pentru admiterea la Facultatea de Farmacie, candidaţii vor susţine examen din Chimie organică, obligatoriu, şi Biologie vegetală sau Anatomia şi Fiziologia omului, la alegere.

Cei care vor să susţină examen pentru admiterea la Facultatea de Asistenţă Medicală Generală vor susţine examen din Anatomia şi Fiziologia omului sau Chimie organică, la alegere.

Pentru programul de studiu Bioinginerie, candidaţii vor susţine la alegere examen la Matematică sau Anatomia şi Fiziologia omului.

La colegiile de Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară, Asistenţă de profilaxie stomatologică, Cosmetică medicală şi tehnologia produsului cosmetic, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Audiologie şi protezare auditivă, Asistenţă de Farmacie, Radiologie şi Imagistică, admiterea se va face prin selecţie pe bază de dosare. Criteriile luate în calcul sunt media notelor de la bacalaureat şi media multianuală a anilor de liceu. Nota finală este media aritmetică a celor două medii. Condiţia minimă obligatorie este promovarea bacalaureatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.