Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iaşi: Procesul primarului Chirica cu PSD, mutat de la Tribunal la Judecătorie

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Magistraţii Tribunalului Iaşi şi-au declinat competenţa în procesul în care primarul Iaşiului, Mihai Chirica, se judecă cu Partidul Social Democrat, proces intentat de edil după excluderea sa din partid, informează agerpres.ro

"Instanţa admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Iaşi. Declină în favoarea Judecătoriei Iaşi competenţa de soluţionare a acţiunii formulate de reclamantul Chirica Mihai în contradictoriu cu pârâţii Partidul Social Democrat şi Partidul Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Iaşi", se menţionează pe portalul instanţei de judecată. 

Contactat telefonic, primarul Mihai Chirica a explicat că procesul se va judeca la Judecătoria Iaşi. 

"Nu e un proces împotriva PSD sau a unei persoane. Am deschis această acţiune în instanţă pentru că excluderea mea a fost un atac la adresa Constituţiei, a democraţiei şi liberei exprimări. A fost o nedreptate care trebuie îndreptată. Să fim bine înţeleşi, nu vreau să preiau conducerea PSD şi nici nu urmăresc funcţii, dar nu este normal ce s-a întâmplat", a declarat Mihai Chirica. 

Procesul a fost deschis de primarul Iaşiului Mihai Chirica după ce acesta a fost exclus din PSD. În cursul lunii februarie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica. Măsura a fost luată întrucât edilul ieşean şi-a arătat susţinerea faţă de Guvernele Grindeanu şi Tudose, precum şi din cauza criticilor aduse conducerii PSD în spaţiul public, prin intermediul mass-media. Odată cu Mihai Chirica, au fost excluşi din partid şi viceprimarul Gabriel Harabagiu şi preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.