Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IATA prognozează o scădere a profiturilor companiilor aeriene

www.libertatea.ro
avioane pistă aeroport Otopeni

Profiturile companiilor aeriene vor scădea mai repede decât se prognoza, întrucât războiul comercial a afectat comerțul la nivel global și încrederea investitorilor, potrivit Asociației Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.

IATA a redus prognoza de profit net pentru întregul an la 25,9 miliarde de dolari, o scădere de 5,1% față de anul trecut, precizând că o îmbunătățire a profiturilor companiilor aeriene în 2020 poate veni pe fondul rezolvării tensiunilor din disputele comerciale globale, conform Mediafax.

În iunie, asociația acesta a prognozat un profit de 28 miliarde de dolari pentru anul acesta.

„Războaiele comerciale nu au câștigători”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

IATA și-a micșorat prognoza de venituri pentru acest an, la 838 miliarde de dolari, de la 899 miliarde dolari, sumă prevăzută în luna iunie, anunțât că se așteaptă la o îmbunătățire anul viitor, de pânp la 872 miliarde dolari.

Profitul net per pasager a scăzut la 5,70 de dolari, anul acesta, de la 6,22 de dolari, marja de profit netă a industriei urmând să scadă la 3,1% în acest an, de la 3,4% în 2018.

Însă, cel mai intens declin este prevăzut în transportul aerian al mărfurilor, unde de va înrgistra o scădere de 3,3% a cererii de transport de marfă, cea mai mare depreciere de la criza financiară din 2009.

Creșterea comerțului mondial se va situa la 0,9% în acest an, scăzând brusc față de prognoza de 2,5% din iunie și extinderea de 4,1% prevăzută cu un an în urmă, a spus IATA.

IATA prognozează o creștere comercială de 3,3%, deoarece „presiunile din anul electoral în SUA contribuie la reducerea tensiunilor comerciale”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.