DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

ÎCCJ: Cumnatul lui Ponta îşi petrece Paştele după gratii

hertanu cumnat ponta

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au dat miercuri o veste foarte proastă lui Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Acesta îşi va petrece Paştele după gratii, instanţa prelungindu-i arestul preventiv cu 30 de zile.

MINUTA:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosarul nr. 218/P/2014, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor Herţanu Iulian Cristian şi Ciorbă Vladimir Răzvan şi de prelungire a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Drăgan Ilie Florin. În baza art. 234, art. 236 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpaţilor Herţanu Iulian Cristian şi Ciorbă Vladimir Răzvan, fiecare pentru o perioadă de câte 30 zile, cu începere de la data de 20.03.2015 până la data de 18.04.2015, inclusiv. Prelungeşte măsura arestului la domiciliu a inculpatului Drăgan Ilie Florin, pe o durată de 17 de zile, de la data de 02.04.2015 până la data de 18.04.2015, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial pentru apărătorii desemnaţi din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 25 de lei pentru fiecare inculpat, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare.

Cazul Herţanu:

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și pentru evaziune fiscală.

Același acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

Acuzațiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Astfel, DNA susține că, în perioada 2011—2015, Iulian Herțanu — administrator de drept și, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL; Vladimir Ciorbă — administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL și CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL și Mihail Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

De asemenea, aceștia au urmărit sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

Contractul având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic a fost atribuit de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.