Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICCJ decide rejudecarea procesului de contopire a pedepselor ofiţerului DNA care vindea date din dosarele Direcţiei

cartita spion

Judecătorii ICCJ au admis excepţiile invocate de DNA şi de avocatul fostului ofiţer DNA Dan Emil Manolachi şi au decis ca procesul de contopire a pedepselor acestuia să se rejudece, astfel anulând decizia prin care lui Manolachi i-a fost adăugat un an de spor la pedeapsă.

"Admite contestaţiile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de de condamnatul Manolachi Dan Emil. împotriva sentinţei penale nr. 79/P din data de 22.05.2019, pronunţată de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie, în dosarul nr. 227/36/2019. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi trimite cauza la Curtea de Apel Constanţa, spre rejudecare. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea contestaţiilor rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul-inculpat Manolachi Dan Emil, în sumă de 313 lei, se plăteşte din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 1 octombrie 2019", se arată în minuta deciziei ICCJ.

Citeşte şi: O GAFĂ a procurorilor poate duce la scăderea pedepsei cârtiței din DNA, Emil Manolachi

Marți ICCJ a luat în discuție contestația făcută de DNA dar și de Manolachi împotriva deciziei CA Constanța de contopire a pedepselor.

Procurorul DNA prezent la ședință a explicat că legislația actuală aflată în vigoare prevede ca procuror de ședință să fie un magistrat de la instituția care a trimis dosarul în judecată, în acest caz fiind vorba de DNA.

Astfel procurorul a cerut admiterea contestației, anularea deciziei de contopire a pedepsei și rejudecarea ei la CA Constanța în prezența unui magistrat de la DNA.

Avocatul lui Manolachi în schimb a cerut admiterea contestației dar judecarea ei pe fond la ICCJ și stabilirea unui spor de pedeapsă mai mic în raport cu zilele de închisoare deja efectuate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.