Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O GAFĂ a procurorilor poate duce la scăderea pedepsei cârtiței din DNA, Emil Manolachi

cartita spion

O gafă a procurorilor constănțeni ar putea conduce la scăderea pedepsei fostului ofițer DNA, Emil Dan Manolachi, bărbatul condamnat la cinci și opt ani de închisoare în dosare ce vizau fapta de divulgare de infirmații din dosarele DNA. Unele dintre detaliile ”livrate” de Manolachi au condus la prăbușirea unei operațiuni de flagrant a DNA.

Mai precis, în vara acestui an, Curtea de Apel Constanța a judecat contopirea celor două pedepse primite de fostul polițist.

Citește și: ÎNALT OFICIAL din JUSTIȚIE: Dacă azi SIIJ află de o infracțiune flagrantă nu o poate opri în teritoriu - Carenţele operative ale Secţiei, văzute din interior

După contopirea acestora CA Constanța a decis aplicarea unui spor de pedeapsă de un an de zile, la pedeapsa cea mai grea, cea de opt ani.

Astfel Manolachi are o pedeapsă finală de 9 ani de închisoare cu executare din care a efectuat până în prezent 1534 de zile.

O problemă pe care au constatat-o în schimb și procurorul DNA dar și avocatul lui Manolachi la decizia Curții de Apel Constanța este aceea că la procesul în care s-a judecat contopirea celor două pedepse nu a participat un procuror al DNA ci unul al Curții de Apel Constanța, ceea ce contravine legii.

Astfel, marți ICCJ a luat în discuție contestația făcută de DNA dar și de Manolachi împotriva deciziei CA Constanța de contopire a pedepselor.

Procurorul DNA prezent la ședință a explicat că legislația actuală aflată în vigoare prevede ca procuror de ședință să fie un magistrat de la instituția care a trimis dosarul în judecată, în acest caz fiind vorba de DNA.

Astfel procurorul a cerut admiterea contestației, anularea deciziei de contopire a pedepsei și rejudecarea ei la CA Constanța în prezența unui magistrat de la DNA.

Avocatul lui Manolachi în schimb a cerut admiterea contestației dar judecarea ei pe fond la ICCJ și stabilirea unui spor de pedeapsă mai mic în raport cu zilele de închisoare deja efectuate.

Instanța supremă a rămas în pronunțare și urmează să stabilească o soluție.

Dacă se rejudecă contopirea pedepsei noul complet poate stabili un cu totul alt spor la cele două condamnări definitive ale lui Manolachi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.