Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎCCJ lasă Sibiul fără primar. Un ministru PSD cere DEMISIA edilului de la FDGR

fodor-iohannis mediafax

Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, îi cere demisia primarului orașului, Astrid Cora Fodor, după ce edilul a pierdut, la Înalta Curte de Casație și Justiție, procesul cu Agenția Națională de Integritate, care constatase starea sa de incompatibilitate, transmite Mediafax.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunțată în 16 mai de instanța supremă este definitivă.

CITEȘTE ȘI: Vinul roşu protejează inima şi creierul. Dacă nu depăşeşti această cantitate zilnică

După această decizie, liderul PSD Sibiu, care este și ministru al Turismului, Bogdan Trif, a declarat, sâmbătă, că „un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să îi dea demisia”.

„Decizia Înaltei Curți trebuie respectată și consider că un gest de normalitate ar fi ca primarul Sibiului să își dea demisia. Să nu uităm ce poziție a avut FDGR (din care face parte Astrid Cora Fodor – n.r.) într-un caz similar când un lider PSD a fost declarat incompatibil. Mă gândesc că nu operează cu duble standarde. Odată ce au spus că cel declarat incompatibil trebuie să părăsească imediat funcția, cred că aceeași soluție se aplică și în cazul doamnei primar. Dar cunoscându-i cred că o să invoce tot felul de chichițe legislative și nu o să își dea demisia”, a spus Bogdan Trif.

Trif a adăugat că același lucru, dublul standard, este aplicat și în privința fostului primar, în prezent președinte al României, Klaus Iohannis.

„Putem să ne aplecăm atenția și asupra președintelui României, Klaus Iohannis, care vine și pozează în arhanghelul dreptății, uitând că a pierdut două case în instanță, pentru cumpărare cu rea-credință și continuă să vină să ne spună că este arhanghelul dreptății. Nu poți să faci așa ceva, pentru că devii penibil”, a mai spus Trif.

Ministrul Bogdan Trif l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, spunând că a avut un caz similar atunci când era primar al Sibiului, însă el a fost declarat compatibil.

CITEȘTE ȘI: Creierul preferă ciocolata. Reputatul profesor neurolog Vlad Ciurea ne dezvăluie toate secretele

„Să nu uităm că toată echipa domnului primar a fost declarată incompatibilă. Fostul viceprimar, acum și actualul primar care era tot viceprimar în timpul mandatului lui Iohannis. Domnul Iohannis a avut exact același caz și după ce a fost ales președinte al țării el a fost declarat în regulă. Este dinpunctul meu de vedere un abuz”, a explicat Trif.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, spunând că aceasta a deținut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și membru al Consiliului de administrație la două unități de învățământ din Sibiu. Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Atrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanța supremă de ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.