Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ICR trebuie să treacă înapoi în subordinea președintelui României

ICR

Institutul Cultural Român se află în acest moment în subordinea Senatului României. A fost trecut prin OUG de Guvernul Ponta pentru a-l lăsa pe ex-președintele Traian Băsescu fără o instituție prin care fostul președinte ar fi susținut prin bani publici sinecuri pentru oamenii lui.

Citește și: Klaus Iohannis, avertisment din Italia: Ceea ce se întâmplă, mă îngrijorează

Ajuns în subordinea Senatului României directorii au fost schimbați ca pe niște ciorapi rupți pe bandă rulantă și pe criterii exclusiv politice. Ultima schimbare a stârnit și revolta președintelui României și a apărut iar ideea că instituția ar trebui depolitizată și să revină acolo unde a fost pusă de la bun început să să se ocupe exclusiv de promovarea culturii românești și de diplomația publică.

Ideea a fost exprimată public de senatorul Mircea Geoană, președintele PSRO.

El susține că ultima schimbare din fruntea ICR arată că trocul politic este la mare preț și nu are a face nimic cu cultura:

Citește și: Senatul a DECIS: ICR are un nou șef. Tăriceanu s-a impus

”Ieri, la Senat, s-a consumat un alt episod al politicii de troc practicată de Victor Ponta și asociații (nici o referire la relația sa cu Dan Șova!). Nu persoana lui Radu Boroianu este problema, ci rolul și rostul unei instituții vitale în campania de recâștigare a respectului pe care România și românii îl merită în fața străinătății. Soluția pe care PSRO o propune în Proiectul nostru de Țară (www.psro.ro, Ambiția Națională 5) este ca ICR să revină la statulul de dinainte de "anomalia Băsescu". Locul ICR este în zona executivă a puterii și nu sub jurisdicția Senatului României, soluția de avarie găsită în trecutul recent. PSRO va introduce un proiect de lege în sensul revenirii ICR sub coordonarea Președintelui României, în strânsă colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și al ambasadelor României din țările unde ICR activează, și a declanșării unui efort concertat de comunicare și promovare externă a României.”, susține Geoană într-o postare pe contul personal de Facebok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.