Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ideea aprozarelor de stat, desființată de Kelemen Hunor - Economia de piață nu funcționează cu firme de stat

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că statul ”nu poate statul să administreze, să înființeze aprozare în toată țara”, fiindcă nu așa funcționează economia de piață, ca reacție la intenția anunțată de liderul PSD, Liviu Dragnea, în acest sens, informează news.ro.

”Economia de piață nu funcționează cu firme de stat, nici măcar la acest nivel. Nu, deci nu poate statul să administreze, să înființeze aprozare sau, mă rog, magazine în toată țara. Nu se poate. E treaba privaților”, a declarat la Digi 24 președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu polițele RCA

El a mai spus că se pot da subvenții pentru cei care investesc în agricultură, în piața de desfacere sau în piața de prelucrare a produselor agricole, pe model polonez.

Reacţia liderului UDMR vine după ce Liviu Dragnea a declarat duminică la Călăraşi că ar trebui refăcută reţeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligaţi să mănănce "toate E-urile". Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

"Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent şi cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem reţeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcţionează în România? Nu e o ruşine naţională asta. Să îi văd că ţipă şi pentru asta", a explicat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.