Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Idei și pentru opoziția din România: Panouri cu inscripţia 'Îmi este ruşine de premierul meu' au apărut pe străzile din Cehia

simfalogic.news
Andrej Babis

O sută de panouri publicitare imense cu portretele unor oameni, cu numele lor şi inscripţia "Îmi este ruşine de premierul meu" au apărut pe străzile din Cehia, informează vineri AFP.

Aceasta reprezintă o iniţiativă publicitară locală vizându-l pe premierul populist Andrej Babis pentru implicarea sa în anumite dosare controversate.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Babis (64 de ani) respinge toate acuzaţiile împotriva sa şi denunţă o "campanie de defăimare", scrie agerpres.ro.

Al doilea cel mai bogat om din Cehia, el a fost acuzat într-un caz de presupusă deturnare de fonduri europene, datând din 2007-2008. Criticii săi îi reproşează de asemenea conflicte de interese şi colaborarea sa presupusă cu poliţia secretă comunistă StB înainte de 1989.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

"Ruşinea provocată de premier este atât de mare încât necesita o reacţie", a explicat, pentru AFP, Jaroslav Polacek, proprietarul Agenţiei de publicitate PRodukujeme, organizatoarea campaniei.

Orice persoană care îl critică pe Babis poate să fie fotografiată şi apoi să-şi vadă portretul pe un panou mare, pentru o contribuţie echivalentă cu 175 de euro, a precizat el.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor!

Iniţiativa este de fapt un remake al unei campanii similare lansate în 2005 împotriva prim-ministrului social-democrat Stanislav Gross, afectat la acea vreme de dezvăluirile din presă despre originea îndoielnică a fondurilor care i-au servit la cumpărarea apartamentului.

Polacek a condus mult timp campaniile electorale ale partidului de dreapta TOP 09, foarte critic faţă de Babis.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

"Premierul nostru se confruntă cu conflicte de interese, el minte oriunde merge. Nu cred că este o persoană potrivită pentru a fi prim-ministru, chiar dacă oamenii l-au ales, ceea ce trebuie sa respectăm ", a declarat unul dintre participanţi, Krystof Michal, liderul grupului rock Portless.

În ciuda controverselor din jurul lui Babis, mişcarea sa ANO a câştigat alegerile legislative din 2017, cu 29,64% din voturi, iar sondajele continuă să-l crediteze cu aproximativ 30% din intenţiile de vot.

Citește și: Juncker salută o decizie controversată a Guvernului României

Premierul i-a invitat pe toţi participanţii la această campanie să bea o cafea cu el, intenţionând să-i convingă că "nu are de ce să le fie ruşine şi că reprezintă cu succes Republica Cehă în întreaga lume".

Krystof Michal a refuzat să accepte această invitaţie. "Mass-media s-ar întrece în a arăta un bun prim-ministru întâlnindu-se cu o mulţime isterică", spune el.

Citește și: Creștere semnificativă a salariilor! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.