Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Idei pentru România: Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis masca

Guvernul israelian a emis marţi un ordin privind obligativitatea portului măştilor de protecţie în public pentru a limita răspândirea COVID-19, informează Reuters.

De asemenea, a fost aprobat un calendar pentru restricţii mai aspre de călătorie pentru sărbătoarea Paştelui evreiesc sau Pesah, care începe miercuri, când familiile se adună pentru cina de Seder care comemorează exodul biblic din sclavia din Egipt, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că în acest an, cina ar trebui să fie o afacere în familie, limitată la membrii gospodăriei, între-o tentativă de a ţine sub control rata infectărilor cu COVID-19.

Netanyahu le-a cerut cu insistenţă evreilor săptămâna trecută să poarte măşti în public, o măsură despre care guvernul a anunţat că va deveni obligatorie de duminică.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

Copii cu vârsta sub 6 ani, persoanele cu handicap mintal sau cei aflaţi singuri în autovehicule sunt scutiţi de la aplicarea măsurii. Guvernul a precizat că măştile folosite pot fi unele confecţionate la domiciliu.

De marţi seară până vineri dimineaţă este instituită o interdicţie de călătorie în afara oraşelor, menită să prevină adunările mari de rude şi prieteni la cina de Seder.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

De miercuri, de la ora 15.00, cu câteva ore înainte de cina de la apusul soarelui, până joi la ora 19.00, achiziţiile de alimente în oraşe vor fi de asemenea interzise.

Israelienii au deja interdicţie de a se îndepărta mai mult de 100 de metri de casă, cu excepţia vizitelor la magazinele de alimente şi farmacii şi deplasărilor la serviciu.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Într-o scutire de la restricţiile de Pesah, guvernul a anunţat că interdicţia de la cumpărături în noaptea de Seder nu se aplică "minorităţilor neevreieşti", o referire la cetăţenii arabi care sunt în majoritate musulmani şi restul creştini.

Transportul public, inclusiv zborurile din şi spre Israel, vor fi suspendate de la ora locală 20.00 marţi şi până la 08.00 dimineaţa duminică, se menţionează în comunicat.

Citește și: Atac devastator la președinte și la premier: Pentru cine lucrează regimul Orban-Iohannis?

În Israel există peste 9.000 de cazuri confirmate de coronavirus, între care şi 60 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.