Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ieșirea Marii Britanii din UE, motiv de îngrijorare pentru NATO

al-jazeera.com
brexit

O posibilă retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană după un referendum pe 23 iunie ar fi un motiv de "îngrijorare" pentru NATO, a declarat luni secretarul general adjunct al alianţei, generalul Alexander Vershbow, informează Reuters. 

"Din punctul de vedere al NATO, a avea o Uniunea Europeană puternică, unificată, reprezentând un partener capabil este, probabil, mai important astăzi decât a fost timp de mulţi ani", a explicat generalul Vershbow, la Ljubljana, în Slovenia, unde participa la o conferinţă pe tema Controlului asupra armelor de distrugere în masă. 

"Orice lucru care ar perturba unitatea Uniunii Europene ar fi o îngrijorare pentru NATO. Regatul Unit este un jucător politic şi militar foarte important în cadrul NATO şi sper că va rămâne astfel în viitor", a adăugat el. 

Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat luni că Regatul Unit este mai în siguranţă în cadrul Uniunii Europene şi, dacă la referendumul din 23 iunie se va vota pentru ieşirea ţării din UE, pacea în Europa ar putea fi ameninţată, aminteşte France Presse, pe de altă parte. 

Marea Britanie are nevoie de UE pentru a lupta împotriva Statului Islamic şi a riposta "noii beligerante" Rusia, a adăugat Cameron, citat de Reuters. 

Atât campania "In", pentru rămânerea Marii Britanii în UE, cât şi "Out", pentru ieşire, încearcă să găsească argumente pentru a-şi convinge alegătorii, împărţiţi în mod egal asupra modului de a vota la referendum, potrivit sondajelor, transmite agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.