Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzații grave îl vizează pe George Simion. Omul care a sesizat autoritățile face noi dezvăluiri

George Simion

Apar acuzații grave în dosarul privind caravanele medicale, în care ar fi implicat președintele AUR, George Simion. Rodica Boancă, senatoare aleasă pe listele AUR care a demisionat între timp din formațiune – omul care a sesizat autorităților neregulile privind caravanele medicale, a dezvăluit că George Simion este acuzat de coruperea alegătorilor, folosirea banilor publici în campanie electorală mascată, precum și de mită electorală.

Senatoarea susține că în acest caz „s-au scurs foarte mulți bani negri, sunt niște bani care s-au dus printr-o fundație – Medici pentru sate”.

Asociatia medici pentru satele țării a fost fondată în anul 2023, la inițiativa dr. Sorin Titus Muncaciu, „având ca obiectiv general sprijinirea și facilitarea accesului cetățenilor români din mediul rural cu risc crescut de sărăcie, a copiilor din familiile defavorizate, a vârstnicilor sau populației care nu beneficiază de asigurare de sănătate de stat, la servicii medicale de bază”, potrivit descrierii de pe site-ul asociației.

Sorin Titus Muncaciu este chiar deputat AUR , intens promovat în partid.

„Noi (n.r – senatoarea împreună cu soțul acesteia) am depus sesizarea în urma căreia s-a făcut o anchetă și în care s-a dispus începerea acestei cercetări.

Acuzațiile sunt de coruperea alegătorilor, folosirea banilor publici în campanie electorală mascată, mită electorală.

Codul penal, articol 383 spune foarte clar că oferirea de astfel de servicii sau bunuri în vederea obținerii voturilor este o infracțiune și mai departe se ocupă justiția. Noi am sesizat, am considerat că nu este normal ce se întâmplă.

Este și unul dintre motivele pentru care eu am plecat din partid, faptul că apăreau semne că se fac tot felul de mișcări din astea ilicite. Nu e prima dată când sesizez.

S-au scurs foarte mulți bani negri acolo. Sunt niște bani care s-au dus printr-o fundație – Medici pentru sate. Este o întreagă nebuloasă acolo. Sper ca anchetatorii să facă lumina și să facă dreptate.

AUR așa a început, cu „dreptate pentru România” Ce facem? Înlocuim niște hoți și niște penali cu alți hoți și alți penali? N-am făcut nicio treabă.

De fapt, acesta este principalul motiv pentru care am plecat din AUR. Pentru că eu am înțeles că facem politică pentru oameni, că ne ocupăm de lucrurile serioase, nu că luăm banii de la stat ca să facem cultul personalității lui Simion.

Nu pot să trec cu vederea și să nu sesizez lucruri pentru care eu până la urmă am și intrat în povestea asta”, a declarat senatoarea Rodica Boancă pentru PS News.

Potrivit fostei senatoare AUR, neregulile privind caravanele medicale au fost sesizate încă de la Congresul AUR din Alba Iulia.

Boancă susține și că există mari semne de întrebare cu privire la donațiile pe care le primește George Simion

„Încasează și foarte mulți bani sub formă de donații despre care nimeni nu știe nimic. Ce se întâmplă cu acele donații și de unde vin. De unde vin știm cumva că vin de la toți traseiștii pe care-i înscrie în partid și toți penalii și toți traficanții și toți ce-or mai fi ei, de acolo vin banii, dar unde se duc nu știm”, spune senatoarea.

„Eu am spus încă de la Congresul de la Alba Iulia că ceea ce vor să facă ei cu aceste caravane nu este în regulă, pentru că atunci au făcut un întreg congres pe marginea asta, ca să expună ei povestea cu caravanele.

Și atunci le-am spus că nu e în regulă ce fac, că nu pentru asta, nu așa trebuie cheltuiți banii. Bun, au zis că vor să facă un spital, nu s-a putut, s-au depus legi, au fost respinse. Atunci te încadrezi în normele legii, alea care sunt, dar nu încalci legea. Adică nu procedezi cum proceda PSD-ul și PDL-ul în 2006, când dădeau găleți.

Și dacă vă uitați după 2006, de când a apărut această lege electorală, n-au mai apărut fenomene de genul ăsta, cel puțin oricum nu la nivelul ăsta.

Ce au făcut ei este spălare de bani, puteți să-i spuneți cum vreți. Adică nu pot să iei banii mei, pe care eu îi dau la stat, ca să ce? Ca să îți faci campania electorală? Eu nu vreau să-i fac campanie electorală lui George Simion, m-am convins ce fel de om este, nu merită să ajungă acolo”, a dezvăluit senatoare pentru sursa citată.

„George Simion înșală, minte, lovește, are un comportament de maidan”

„George Simion este total diferit față de ceea ce afișează public. Dacă, pe de o parte, se arată suveranist și mare apărător al drepturilor cetățeanului român, în realitate înșală, minte, lovește, are un comportament de maidan.

Ați văzut, de altfel, și toate manifestările lui publice, adică nu vorbesc din vise, le-am văzut cu toții. L-am văzut în stare de ebrietate, l-am văzut lovind-o pe o doamnă senator.

Eu resping asemenea comportamente. Repet, toate aceste lucruri, pe mine m-au determinat să ies din acest partid și prefer să merg împreună cu oamenii curați și cu oameni care nu au astfel de atitudini și în niciun caz n-am fost de acord cu modul în care acționa în vederea strângerii de fonduri și de bani.

Aici, tot timpul am avut niște mari semne de întrebare. Începând din 2022, de când a preluat el președinția totală a partidului, lucrurile s-au schimbat total în rău. Și foarte multă lăcomie, foarte multe lăcomie, foarte multă încălcare de lege”, a mai spus Boancă.

Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.