Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies la iveală noi informații despre colaborarea lui Traian Băsescu `Petrov` cu Securitatea. Și-a turnat colegii pentru că au jucat poker

basescu

Un document din arhiva CNSAS - VEZI AICI, prezentat de Grupul de Investigații Politice, arată că Traian Băsescu, sub numele conspirativ „Petrov”, își turna colegii de la Institutul de Marină pentru că jucau poker.

Nota informativă, dată pe 26.02.1973, a dus la emiterea unor avize negative pentru navigarea în apele internaționale pentru doi dintre colegii lui Traian Băsescu, pentru că „s-au ocupat cu jocurile de noroc”.

„Din discuțiile purtate în diverse ocazii și în special cu ocazia colaborării la pregătirea emisiunii «Albatros», a rezultat că studenții Popa Dan, Oprea Florin, Purcărea Dan, Popovici (de la mecanici) joacă poker”, se arată în nota informativă.

Informațiile erau obținute de Petrov chiar de la colegii săi, care îi povestiseră totul, fără să știe că Băsescu era informator al Securității.

Securitatea i-a trasat și mai multe sarcini lui Petrov, de a afla unde se juca poker, pentru ca „vinovații” să poată fi prinși în flagrant și, cu această ocazie, să fie identificate și „celelalte elemente care joacă poker”.

Doi dintre colegii turnați la Securitate, Florin-Dan Popovici și Florin Oprea au primit avertismente de la Direcția a IV-a a Securității, care a propus avizarea negativă pentru navigarea în apele internaționale.

Potrivit documentelor din arhiva CNSAS, în dosarele de urmăriți ale celor doi sus-menționați există mai multe note informative date și de alți colegi, cu nume conspirativ sau real, ulterioare notei date de Petrov.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.