Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ies scântei! Un deputat PNL îi nimicește pe Dan Barna și Dacian Cioloș: 'Când colaborați cu extremiștii, s-a încheiat orice dialog cu șeful statului'

bataie lovitura surpriza

Liderul organizaţiei PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, afirmă, sâmbătă, că din partea co-preşedintelui USR PLUS, Dacian Cioloş, s-a încercat, "în mod perfid, atragerea preşedintelui Iohannis în criza coaliţiei şi mutarea confruntărilor la Palatul Cotroceni".

"Cioloş şi Barna nu au înţeles mesajul preşedintelui Iohannis: când colaboraţi cu extremiştii, s-a încheiat orice dialog cu şeful statului! Criza în care se află coaliţia de guvernare, provocată de modul defectuos şi total neinstituţional al partenerilor de la USR-PLUS de a înţelege funcţionarea Guvernului şi mai ales priorităţile şi modernizarea României, a scos la iveală intenţia liderilor USR-PLUS. Aceştia au devoalat, în cursul zilei de ieri, planul prin care se urmărea mutarea confruntărilor la Palatul Cotroceni. Dacian Cioloş a încercat, în mod perfid, atragerea preşedintelui Iohannis în criza coaliţiei, cu intenţia de a-l face ulterior responsabil pentru evoluţia lucrurilor. Practic, prin refuzul de a le răspunde şi de a dialoga cu ei, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să dialogheze cu cei care au pornit un proiect politic tocmai cu extremiştii împotriva cărora se crease în Parlament un cordon de siguranţă", argumentează deputatul PNL Iaşi.

Conform lui Muraru, "izolarea AUR a fost o realitate la care au aderat partidele parlamentare până în aceste zile", iar "USR-PLUS a scos AUR din izolare, făcând posibilă o alianţă contra naturii, incompatibilă cu statutul USR-PLUS şi cu apartenenţa lor la proiectele euro-atlantice în care este implicată România".

"Din păcate, Dacian Cioloş şi Dan Barna nu au înţeles mesajul preşedintelui Iohannis: când colaboraţi cu extremiştii, s-a încheiat orice dialog cu şeful statului. Valorile nu sunt negociabile! Linia roşie - care înseamnă atacarea democraţiei, negarea diversităţii, a toleranţei, a libertăţilor civile, a minorităţilor etnice şi religioase, ultragierea memoriei victimelor Holocaustului, promovarea şi reabilitarea criminalilor de război, utilizarea violenţei politice şi simbolice - nu poate fi trecută! Prin ceea ce au făcut, liderii USR-PLUS nu numai că au produs o iremediabilă lezare a intereselor electoratului, dar au arătat că nu au limite atunci când intereselor lor politice o cer. Există lucruri care pur şi simplu nu pot fi făcute în politică!", afirmă Alexandru Muraru.

Totodată, liderul PNL Iaşi, care este şi consilier onorific al primului-ministru - Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi a Xenofobiei, menţionează că "un proiect politic cu AUR înseamnă aruncarea în derizoriu a valorilor şi principiilor democratice, dar mai ales crearea premiselor pentru a răsturna un guvern democratic pro-european cu ajutorul unui partid extremist, antisemit".

"Nimeni nu poate şti cu adevărat care este, de fapt, planul următor al cooperării dintre USR-PLUS şi AUR. Este posibil ca acesta să includă o colaborare mai lungă, eventual un proiect de guvernare. Orice cancelarie occidentală ştie ce înseamnă alianţa cu un partid de factură neofascistă, extremist, xenofob antisemit. Liderii USR-PLUS trebuie să fie conştienţi că această mişcare politică îi va izola pe plan internaţional, iar ambasadele occidentale de la Bucureşti îi vor privi ca şi pe noii lor parteneri, adică cu reţinere, răceală şi chiar cu refuzul de a dialoga", mai afirmă Alexandru Muraru, în comunicatul menţionat.

Moţiunea de cenzură "Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!", semnată de 122 de parlamentari ai USR PLUS şi AUR, a fost depusă vineri la Senat şi Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.