Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IFC investește suma de 18,5 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est

impacare intelegere

IFC, din Grupul Băncii Mondiale, investește suma de 18,5 milioane euro în Fondul European pentru Europa de Sud-Est, pentru acordarea de împrumuturi microîntreprinderilor, precum și întreprinderilor mici și mijlocii în paisprezece țări din Europa și Asia Centrală, potrivit Mediafax.

Investiția IFC va spori accesul la finanțare pentru persoanele insuficient deservite din regiunea ECA. Beneficiarii finali ai acesteia vor fi MIMM-urile și persoanele care, în prezent, au un acces la finanțare limitat, nesigur sau chiar inexistent.

Vezi si: Cum s-a retras Titus Corlățean de la șefia Senatului: Vă anunț că n-am decedat

Studiile arată că 27% dintre MIMM-urile legal înființate din Europa și Asia Centrală (ECA) se confruntă cu nevoi financiare nesoluționate, deficitul de finanțare în regiune fiind estimat la aproximativ 740 miliarde dolari SUA. Investiția IFC va promova creșterea competitivității pieței, va demonstra viabilitatea finanțării în moneda locală și va permite creditorilor să dezvolte produse inovative.

Investițiile capătă o semnificație specială în contextul pandemiei de COVID-19 și al impactului dezastruos al acesteia asupra MIMM-urilor din regiune. Aceste afaceri au nevoie urgent de sprijin pentru a supraviețui declinului și a păstra locurile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.