Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IG Metall, cel mai mare sindicat german, vrea o majorare salarială de 7%-8% în acest an

zeit.de
IG Metall

IG Metall, cel mai mare sindicat german, a anunţat luni vrea să obţină în acest an o majorare salarială cuprinsă între 7% şi 8% pentru cei aproximativ 3,9 milioane de angajaţi pe care îi reprezintă, transmite Reuters.

Negocierile salariale din sectorul metalurgiei (sector care în Germania cuprinde industria auto, electrocasnicele, semi-conductorii sau electronica) sunt un subiect de interes general în Germania, în condiţiile în care acordul convenit în acest sector serveşte drept etalon pentru alte sectoare economice.

Solicitările IG Metall, care urmează să fie formulate în mod oficial în data de 11 iulie, cu prilejul consultărilor cu sindicatele de ramură, vin într-un moment în care inflaţia a explodat în întreaga Europă, pe fondul creşterii costurilor cu energia, potrivit Agerpres.ro.

IG Metall a precizat că această solicitare de majorare salarială nu va putea să acopere creşterea rapidă a costurilor la electricitate şi gaze naturale, adăugând că va fi nevoie de o nouă schemă din partea guvernului german pentru a relaxa povara asupra gospodăriilor.

Chiar dacă acordurile salariale finale au tendinţa de a fi inferioare solicitărilor iniţiale de majorare ale sindicatului, cifra de 7%-8% este posibil să îi îngrijoreze pe oficialii Băncii Centrale Europene, care se tem că inflaţia ridicată ar putea să devină una persistentă via o majorare rapidă a salariilor.

O solicitare de majorare salarială supradimensionată, din partea unuia din cele mai mari sindicate din Germania, nu va face decât să înmulţească îngrijorările cu privire la apariţia unei spirale salarii-preţuri, chiar dacă oficialii BCE a promis să înăsprească politica monetară pentru a contracara inflaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.