Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, atac DEVASTATOR la adresa lui Băsescu, după insistențele acestuia privind unirea: 'Brânza e cu bani. L-au fugărit de la el din țară'

www.banatulazi.ro
Traian Băsescu Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, le transmite politicienilor români că nu au ce să caute la Chişinău să facă politică. "Fraţi, fraţi, dar brânza e cu bani. Staţi acasă, veniţi în ospeţie", a spus Dodon, care l-a criticat din nou pe fostul preşedinte Traian Băsescu, scrie Deschide.md.

Într-o intervenţie live pe reţeua de socializare ok.ru, Dodon şi-a exprimat dezaprobarea faţă de vizitele dese pe care Traian Băsescu le face în Republica Moldova.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl dă de gol pe Tudorel Toader: Va cere REVOCAREA Laurei Codruţa Kovesi

"Nu aveţi ce să umblaţi pe aici (către politicienii români - n.r.) cum umblă Băsescu acesta prin sate. Mare erou, l-au fugărit de la dânsul din ţară şi a venit să ne facă nouă aici politică”, a acuzat Igor Dodon, conform News.ro.

El a făcut referire la Traian Băsescu când a fost rugat să comenteze relaţia cu România, spunând că are o singură problemă cu autorităţile de la Bucureşti - unioniştii.

"I-am expediat preşedintelui Iohannis o invitaţie să vină într-o vizită oficială în Republica Moldova. Deocamdată, nu am primit răspuns. Noi cu românii nu avem niciun fel de probleme, cu excepţia uneia: că ei îi susţin pe unii de acolo, unioniştii, care vor să distrugă statalitatea noastră. La acest capitol, niciodată nu vom găsi compromis. Fraţi, fraţi, dar brânza e cu bani. Staţi acasă, veniţi în ospeţie. Chiar l-am servit pe ambasadorul României cu vin de-al meu de acasă. Veniţi la mine în beci, vă servesc cu un pahar de vin, cu mămăligă dacă vreţi, dar staţi acasă”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Citește și: BOMBĂ în dosarul lui Liviu Dragnea, DOCUMENTELE de la OLAF, implicată o angajată de la Ministerul Dezvoltării: 'Multe au fost FALSIFICATE'

Fostul şef al statului Traian Băsescu a declarat, marţi, la o întâlnire cu parlamentari moldoveni, că, pentru ieşirea din zona gri a Republicii Moldova, trebuie luată în considerare varianta reîntregirii ţării. El a avertizat că, urmare a semnării Acordului de asociere la UE, economia Republicii Moldova ”va intra în coliziune” cu economia europeană, ceea ce ridică anumite riscuri, el amintind că industria românească a fost ”pulverizată” după semnarea acordului cu UE în 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.