Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon amenință cu proteste în masă dacă Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Federației Ruse

stiri.md
Igor Dodon

După ce a pierdut alegerile parlamentare anticipate la un scor rușinos de mic și a ajuns în opoziție,  fostul Președinte al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, acuză repetat ambasadorii occidentali că s-ar fi implicat în campania electorală din Republica Moldova.

„Dacă R. Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Federației Ruse, așa cum vor solicita partenerii occidentali, va fi rău și pentru R. Moldova, și pentru cetățeni.

Acest lucru va duce la sfârșitul mai rapid al acestei guvernări. (...) Dacă se va merge pe acest scenariu, în câteva luni, maximum jumătate de an, acest lucru se va termina pe fundalul unor proteste în masă și al destabilizării situației în republică”, a amenințat astăzi Dodon în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la întrebarea adresată în limba rusă de către un jurnalist.

Socialistul și-a exprimat speranța că „nu se va ajunge la situația din 2014 - 2015”, când au fost expulzați diplomați ruși din R. Moldova.

Totodată, Igor Dodon a acuzat Partidul Acțiune și Solidaritate că ar avea „simpatii unioniste” și s-a bucurat că acesta nu a obținut majoritate constituțională, „pentru că putea să facă Unirea cu România”.

„Cred că simpatiile unioniste ale oponenților noștri sunt cunoscute, ei nu le-au ascuns niciodată. Eu au spus că trebuie să ne unim cu România. Cât de real și de repede? Cred că nu e o perspectivă apropiată. Dar ei vor lucra în această direcție, sunt sigur. Misiunea noastră este ca să nu admitem acest lucru”, a mai spus Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.