Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon anunță Apocalipsa pentru Moldova: Gazul va costa 30 de lei. Țara se află într-un declin catastrogal

Facebook
igor dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, anticipează că tarifele la gaz vor crește până la 30 de lei.

Totodată, acesta menționează că țara se află într-un declin catastrofal, iar securitatea socială, economică și energetică sunt grav amenințate, transmite Știri.md.

"Prețurile la gaz au crescut și mai tare decât anul trecut. În același timp, cresc încontinuu și prețurile la carburanți, iar azi benzina și motorina costă aproape dublu comparativ cu perioada când eu eram la conducerea țării. În curând se va mări considerabil și prețul la electricitate.

Totul se scumpește, absolut totul: de la materialele de construcție la medicamente, de la produsele lactate la cele de igienă pentru copii. În plus, ne așteaptă și o criză alimentară de proporții. Este evident că pe zi ce trece situația va fi și mai dramatică - în toamnă ne putem pomeni cu tarife de 30 de lei la gaz, peste 4 lei la energie electrică, peste 40 de lei litru de benzina și creșterea în lanț a prețurilor la toate produsele alimentare, iar deficitul bugetar catastrofal, care va fi și el în creștere, va crea deficiențe la onorarea obligațiunilor curente de achitare a salariilor și pensiilor", a scris Dodon.

Reamintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convoacat marți, 7 iunie, ședința Consiliului Suprem de Securitate.

La ședință au fost audiate rapoartele și analizele instituțiilor publice ce vizează asigurarea rezervelor agroalimentare și aprovizionării pieței interne, dar și eficiența sectorului agroalimentar în ansamblu.

În acest context, discuțiile au vizat acțiuni ce trebuie întreprinse pentru:

- Funcționarea eficientă a lanțurilor valorice și asigurarea accesului produselor autohtone în piețele si rețelele de comercializare;

- Eliminarea efectelor poziției de monopol, obținută prin metode neconcurențiale, pe care unii agenți economici iresponsabili o au pe piață;

- sporirea productivității muncii în sectorul agricol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.