Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon îi dă în judecată pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban - care sunt acuzațiile

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis să îi dea în judecată atât pe premierul Ludovic Orban, cât și pe președintele Klaus Iohannis. El susține că autoritățile românești s-au implicat în înfrângerea sa în alegerile prezidențiale.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor străine – Președintele României, Klaus Iohannis, Prim-ministrul României, Ludovic Orban, și Președinta formațiunii ,,Uniunea Creștin Democrată din Germania”, Annegret Kramp-Karrenbauer.

După ce au analizat cererea depusă de avocatul lui Igor Dodon cu privire la constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie și 15 noiembrie 2020 a persoanelor anterior menționate, magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău.

CSJ a constatat joi, 26 noiembrie, competența Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani, la judecarea cauzei de contencios administrativ, la cererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chişinău nr. 1 cu privire la contestarea actului administrativ şi constatarea faptului implicării în campania electorală pentru alegerile prezidențiale a persoanelor străine. Prin urmare, cererea a fost trimisă spre examinare Judecătoria Chişinău.de Apel Chişinău.

„Or, prin lege este stabilită competența în litigiul dat a judecătoriilor și nu poate fi modificată”, se arată în documentul emis de reprezentanții CSJ.

„Din considerentul că un prim aspect al procesului echitabil este înfăptuirea justiției de către „un tribunal învestit de lege”, adică în primul rând având competență clar stabilită de legea națională, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție va soluționa conflictul negativ de competență, prin constatarea competenței la examinarea și soluționarea cauzei nominalizate a Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani”, au mai spus magistrații, conform Ziarul de Gardă.

Judecătorii au precizat că, în cererea sa, Igor Dodon nu a invocat pretenții clare, precum și participanții/pârâții la proces împotriva cărora a înaintat acțiunea.

Decizia magistraților a putut fi contestată la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău, lucru care și s-a întâmplat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.