Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon INSISTĂ asupra prerogativei prezidenţiale prin care poate dizolva parlamentul

Preşedintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, a insistat asupra acordării de împuterniciri suplimentare şefului statului în ceea ce priveşte dizolvarea parlamentului, în discuţiile pe care le-a avut joi cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, aflat într-o vizită la Chişinău, potrivit mass-media de peste Prut, informează agerpres.

Dodon a declarat că îşi doreşte păstrarea sistemului electoral actual, dar a subliniat că sunt necesare modificări care ar asigura dreptul la vot al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv din diasporă şi din stânga Nistrului.

Marine Le Pen a rămas FĂRĂ IMUNITATE europarlamentară

Comisia de la Veneţia este gata să sprijine autorităţile moldovene în procesul de modificare a legislaţiei electorale, a declarat la rândul său Gianni Buquicchio, avertizând într-o conferinţă de presă miercuri, după întrevederea cu preşedintele parlamentului, Andrian Candu, că, în acest proces, autorităţile trebuie să ţină cont "de mai multe principii".

Recent, conducerea parlamentului moldovean a anunţat că în scurt timp va fi creată o comisie care va propune amendamente la Codul electoral.

În acest context, cei 24 de deputaţi socialişti din legislativul de la Chişinău au lansat joi o iniţiativă de modificare a Constituţiei, susţinută de preşedintele Igor Dodon.

Pentru ca aceasta să fie înregistrată este nevoie de 34 de semnături. Socialiştii le-au solicitat deputaţilor din alte grupuri parlamentare să semneze, dar deputaţii Partidului Liberal (PL), Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi ai Partidului Democrat (PD) au refuzat să susţină iniţiativa.

Igor Dodon a solicitat modificarea Constituţiei pentru a obţine noi atribuţii care i-ar permite dizolvarea parlamentului. El a declarat că, dacă iniţiativa nu va fi susţinută în legislativ, va începe strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.