Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, nemulțumit de achitarea datoriei la gaz a Moldovei față de Rusia: Este schemă. Procedural s-a încălcat totul

captura Facebook
Igor Dodon

„Procedural s-a încălcat tot. Este o schemă”. Astfel a calificat liderul PSRM, Igor Dodon, transferul din bani publici pentru datoria la gaz, efectuat acum câteva zile. Declarația a fost făcută la o emisiune de la Primul în Moldova.

„Este schemă. Procedural s-a încălcat totul. Energocom care este o companie de stat cesionează datoriile Moldovagaz - compania privată, și acolo dacă le i-ai pe elemente sunt multe întrebări, e clar că nu se apucă Procuratura de investigat că se tem de autorități, dar un niciun demers înaintat nu va rezolva nimic”, a declarat Dodon, transmite Unimedia.

„1,3 mlrd lei din bugetul statului pentru o companie privată, în istoria Moldovei nu am văzut așa ceva”, a adăugat acesta.

Gazprom a notificat pe 22 noiembrie, Moldova să achite datoria pentru a nu sista livrările de gaze naturale. Ulterior, compania a anunțat că a decis să facă o excepție pentru Moldova și acceptat extinderea termenului limită de plată până vineri, la solicitarea autorităților de la Chișinău.

Deputații au votat joi în lectura finală, modificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent, la cererea Prim-ministrei Natalia Gavrilița, iar vineri dimineața miniștrii au aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind alocarea mijloacelor financiare și încheierea unei tranzacții, care prevede soluționarea problemei aprovizionării neîntrerupte a consumatorilor cu gaze naturale și evitarea sistării livrării acestora.

Citește și Igor Dodon este nemulțumit de noul guvern și amenință cu proteste: Poporul trebuie să decidă în privința protestelor

Banii au fost transferați vineri. Gazprom s-a arătat îngrijorată că scenariul s-ar putea repeta.

Fosta ministră a Finanțelor, Mariana Durleșteanu, și-a manifestat nemulțumirea față de „cum guvernarea PAS cheltuie banul public”.

Aceasta a ținut să menționeze că după ce capitalul Energocom a fost majorat în noiembrie cu 307 216 000 lei, mâine, „majoritatea parlamentară va aproba alocarea sumei de 1,4 mlrd. lei către Energocom”.

„Energocom va achita datoria cesionată către MoldovaGaz, iar MoldovaGaz, parțial, va închide gaura financiară față de Gazprom. Astfel se risipesc banii cetățenilor Republicii Moldova”, susține Durleșteanu.

Și fostul premier, Ion Chicu, a criticat pasul făcut de autorități.

Între timp, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a explicat cum vor fi întorși banii pentru datoriile achitate ale Termoelectrica în bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.