Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Igor Dodon, provocare pentru Maia Sandu: 'Nu coopera cu Vlad Plahotniuc'

dodon.md
igor dodon

Candidatul Partidului Socialiştilor la alegerile prezidenţiale de duminică din Republica Moldova, Igor Dodon, a făcut vineri apel la oponenţii săi, şi în special la Maia Sandu, candidata PPDA-PAS-PLDM, să semneze un angajament public că viitorul şef al statului nu va coopera cu 'partidele oligarhice' care au fost în ultimii ani la guvernare şi mai ales cu Vlad Plahotniuc.

"Vreau să le amintesc tuturor că din 2009 încoace Dodon Igor este in opoziţie faţă de guvernare. După alegerile parlamentare din 2014, Partidul Socialiştilor a fost unicul partid care s-a declarat de opoziţie faţă de această guvernare. Din 2014 suntem în opoziţie faţă de guvernarea oligarhilor", a declarat, într-un briefing de presă, Igor Dodon, plasat pe primul loc în sondajele de opinie.

Citește și: ȘOCANT Un rechin a mâncat o vacă / VIDEO

El şi-a reiterat promisiunea că după alegerile prezidenţiale Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) va rămâne în opoziţie în Parlament şi că nu va face coaliţie cu 'partidele oligarhice' şi cu Vlad Plahotniuc, controversat om de afaceri şi prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat (PD), considerat de asemenea artizanul actualei coaliţii aflate la guvernare.

Igor Dodon a semnat în faţa camerelor de filmat un document prezentat ca un angajament că, după alegeri, nu va accepta o coaliţie 'cu partidele controlate de Vlad Plahotniuc'.

Citește și: Cristian Tudor Popescu șterge pe jos cu Dacian Cioloș: Sper să rectificați. Ați mai făcut asta când ați greșit

"Fac un apel către oponenţii mei politici să semneze acest angajament, şi în special Maia Sandu. Ştim că Plahotniuc a susţinut-o în campania electorală. Trebuie să vedem 'who is who'", a declarat candidatul prorus.

Cetăţenii Republicii Moldova vor vota duminică în primul tur al alegerilor prezidenţiale, favoriţii în sondaje fiind Igor Dodon, liderul prorus al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, şi Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM). Liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, şi-a anunţat miercuri retragerea din cursa prezidenţială, notează agerpres.ro.

Citește și: Cum vede Cristian Tudor Popescu meciul dintre Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.